10. mar, 2017

Festkonsert til begjær

Sammen skaper vi … Festkonsert  - en fantastisk musikkopplevelse

For andre gang arrangerte Majas Kulturservice:                                                   «Sammen skaper vi … Festkonsert 8. mars. På Folkets hus i Vestfossen

Og som første gang, i fjor, ble det en kjempemessig musikkopplevelse for musikkintresserte.

Det er selvsagt synd at salen langt fra var full. Men de drøyt hundre som var der fikk en kjempeopplevelse. De som ikke var der, kan angre. I år kolliderte arrangementet med flere andre ting i distriktet og kanskje var skisprinten i Drammen også en medvirkende årsak. Mange av de som overvar konserten i fjor var i år garantert på skisprint i Drammen, såpass skjønner en som kjenner sine sambygdinger. Andre ville vel ha med seg «Damer i Blues» i Hokksund. Men, nok om det.

 

Det var stortalentet Malin Larssen på trompet som dro i gang konserten med Ole Edvard Antonsen sin komposisjon «Vidda». Med seg på scenen hadde hun Jee Young Park på piano og Sander Nystad Weum på trommer. Jeg har hatt gleden av å høre Ole Edvard Antonsen spille «Vidda» i Vestfossen kirke og må si at dette ikke lå langt etter. Selvsagt ikke helt på samme nivå, men så er Ole Edvard en verdensstjerne, mens Malin er så ung at hun knapt nok har startet reisen dit, om hun vil. Hårene reiste seg i hvert fall på armene og stemningen for konserten var satt.

Malin ble avløst av sangtrioen Anne-Line Hovind, Kate Gulbrandsen og Anne Kolbjørnsdatter Skaare, som hadde med seg James Henrik Hovind Hendry på gitar. De fremførte «Dollhouse». Musikk litt på siden av det jeg vanligvis hører på, men låt gjorde det.

Etter denne trioen var det klart for søstrene Bergelien. Først ut var Hedda, og hun sang «Castle on a cloud», før søstra Åsa fikk det det til å gå kaldt nedover ryggen på meg da hun sammen med Jee Young Park på piano spilte «Sommer» på fiolin.

Deretter gikk Marie Hals Hellerud på scenen og fremførte «Masken» sammen med Espen Kristiansen på gitar. De ble avløst av Sine Frødin og Cathrine Isaksen Bakken, som ble kompet av Ole Morten Heien, Tomasz Jaworski og Sander Nystad Weum i «Breathe». Med de samme kompgutta inntok så  Kate Gulbrandsen og Cathrine Isaksen Bakken scenen og fremførte Ola Bremnes sin «Har du fyr». Vel, jeg tok fyr. Salen tok fyr. Og det var en fantastisk versjon.

Deretter var det klart for en mor og datter seanse. Kate Gulbrandsen med sin dater Sandra. De sang «Stay with me», før Marie Firing Lemme gikk på scenen sammen med sin gitar, sin særegne stemme og fremførte sin egen «Macine». Og jeg må si det; jeg har stor sans for Marie og hennes musikk.

Etter Marie Firing Lemme var det klart for en kvartett bestående av Lene Myrvold Velle, Ingunn Barstad, Anne Gina Sveaass og Marit Nymoen. De fremførte sammen med Morten Nymoen på gitar låta «Home», før første sett ble avsluttet med Anne Kolbjørnsdatter Skaare. Anne, sammen med Ketil Tronstad, Terje Clausen og Roy Bjerke Olsen spilte Anne’s tekst og melodi «Tida står stille». Tida kunne nå selvsagt stått stille i Folkets hus i Vestfossen før andre sett, men i pausen viste arrangøren Heidi Nilsen sin kortfil «Hjertevenn.

 

Andre sett startet med full fyr på scenen. Cathrine Isaksen Bakken og Sine Frødin sang «Queen of the night», før Mathilde Slotfeldt og Marie Hals Hellerud tok oss litt ned igjen med låta «Over and over and again». Men dæven å fint det låt. Så dro Anne-Lina Hovind og Anne Kolbjørnsdatter oss opp igjen med «I’m a woman» før Cathrine Isaksen Bakken ga oss en flott versjon av «Det säger ingenting om oss».

Deretter fikk jeg nok en gang gleden av å høre Marie Firing Lemme. Nå med selskap av Emilie Andersen Såtvedthagen og Gunhild Rødstøl Ekrol. De fremførte Maries egen «La meg fly». Når disse tre jentene var ferdige med sitt bidrag, så var det klart for det jeg tror var en urpremiere. Nemlig at Kate Gulbrandsen sang eget skrevet materiale i Vestfossen. Backet av Ole Morten Heien, Tomasz Jaworski, James Henrik Hovind Hendry og Sander Nystad Weum sang hun «Finne veien hjem». En flott låt av en flott artist.

Etter dette ble scenen overlatt til Mari Endrestøl. Hun tok oss gjennom en egenskrevet monolog. Det hele var fantastisk og det var andre gang denne kvelden at jeg fikk gåsehud. Hun er et skrivende stortalent og hun er et stort skuespillertalent. Ryktene sier også at hun har flere talenter.

Etter Maris fanging av meg vet jeg lite om hva som skjedde da Anne Kolbjørnsdatter Skaare fremførte «Moondance». Unnskyld Anne, men skyld ikke på meg. Skyld på Mari!

Etter «Moondance» gjenstod to numre. Først «I will survive» med kvartetten Lene Myrvold Velle, Marit Nymoen, Anne Gina Sveaass og Ingunn Barstad. Når denne kvartetten var ferdig inntok så kommunens alltid tilstedeværende ordfører Ann Sire Fjerdingstad scenen. Hun sa noen velvalgte ord om Betzy krisesenter i Drammen, som skulle få et eventuelt overskudd av konserten. Så ble konserten rundet av med låta «Hva er du redd for». Fremst på scenen sto da Mathilde Slotfeldt, Marie Hals Hellerud og Sandra S. Gulbrandsen. Etter hvert i låta fikk de selskap av Vestfossen blandakor og resten av deltagerne. En flott avslutning på en flott konsert.

Når det gjelder avslutningslåta « Hva er du redd for»

- så er mitt svar at jeg er redd for at det ikke blir noen konsert neste år!

Jeg håper inderlig jeg tar feil!

Her finner du et videosammendrag av konserten: https://www.youtube.com/watch?v=-nli8NOSQeI&feature=youtu.be