5. mar. - Celebration på Haug Menighetssenter

Velkommen til kafékonsert med Celebration Gospel.

Koret skal snart på turné til Spania (Costa Blanca) og ønsker å gi en gratis-konsert til "hjemme-publikum" før avreise.
Salg av kaffe og kaker. Loddsalg

5.mars UTSOLGT Unni Wilhelmsen til biblioteket i Hokksund

Øvre Eiker bibliotek melder søndag 12. januar at konserten med Unni Wilhelmsen nå er utsolgt.

Unni Wilhelmsen er en av Norges mest aktive sceneentertainere, som reiser land og strand rundt med sine selvskrevne låter. Gjennom nærmere 2500 konserter og 8 plateutgivelser, har hun samarbeidet med mange forskjellige musikere og innenfor ulike musikksjangre.

Unni har opptrådt på store konsertscener, men det er intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene, hvor hun kan se ansiktene til hver og en blant publikum. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Med seg denne kvelden har hun sine medmusikere og gode venner Ronny Johnsen og Ole Jørn Myklebust.

Ronny Johnsen spilte sin første konsert med Unni i 2007 –blant annet medvirket han på Unnis plate ”7” fra 2010. I tillegg til å være leder for den frivillige organisasjonen Rett Fram, er Ronny allsidig og aktiv som både musiker, produsent, radiostemme og kulturanmelder.

Ole Jørn Myklebust er en dyktig jazztrompetist, særlig kjent for sitt nære samarbeid med Mari Boine. Han har mottatt den prestisjetunge prisen ”Årets unge jazzmusiker” med bandet Ra i 2000, fulgt av ”Have no Fear” - prisen året etter, av Jazzradioen og Hydro Texaco. I tillegg til sine soloprosjekter og sitt virke som studiomusiker, jobber Ole Jørn som musikkprodusent og komponist, samt som musiker i bandene til Unni Wilhelmsen, Jonas Fjeld og Melanie Scholtz.

Bibliotekbaren åpner kl. 19. Begrenset antall plasser.
18 års aldersgrense.
Er du mellom 18 og 21 år? Har du Bizzy-app på telefonen din? Da kan du kjøpe billett til redusert pris.

06. mar. - Silya trio til Akustisk Eiker

Silya er en sterk scenepersonlighet som sammen med sitt band The Sailors spiller fletta av de fleste. Hun beveger seg i en energifull musikalsk blanding som spenner fra pop og rock til soul.  

Etter en utsolgt turne med trio februar 2018 og en hektisk festivalsommer, legger Silya, Truls og Sigurd ut på nye triotokt til våren. 

Det blir fortsatt intim setting ispedd god energi, kjente og også noen nye låter. �Når låtene blir strippet og fremføres i dette formatet, skaper disse tre musikerne sterke musikalske øyeblikk!

Om Silya
Silya Nymoen er født og oppvokst i Oslo.
Sang i skolekor og spilte klassisk piano fra 8 års alderen
Hovedfag i moderne/jazz dans på Statens Balletthøgskole (KHIO) og var samtidig medlem av flere streetdance kompanier
Jobbet som danser/sanger i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story.
Jobbet som aktiv låtskriver og artist i USA gjennom 10 år
Var ”resident artist” på flere klubber i NY, bl.a The Darby, Duane Park og The Jazzroom.
Vant ”Stjernekamp” på NRK1 i 2013, og har siden spilt 200 konserter rundt i landet
I 2016 og 2017 gav Silya ut en EP Trilogi: ”Life – Resolution – Heart”, det siste med Det Norske Kammerorkester.
Silya slapp 2 nye låter sommer/høst 2018; «Bonafide Sinner» & «Where Love Resides». Begge låter har hun skrevet med sin musiker mann Espen Leite, og Silya byr på mer ny musikk i året som kommer!

Om Truls Hval: GITAR
Gitarist som spiller banjo i tillegg til akustisk og el-gitar.
Medvirket på stort antall album innspillinger, for blant annet artister som Kurt Nilsen, Ole Paus, Brettville, Silya m.fl.
Jobber med store TV produksjoner som Stjernekamp og Hver Gang Vi Møtes.

Om Sigurd Evensen: TROMBONE
Trombonist & arrangør utdannet fra Norges Musikkhøyskole, på Jazzlinjen, med bachelor i improvisasjonsjazz.
Mottager av Robert Norman Scholarship 2013
Freelance musiker som jobber med blant annet: Kurt Nilsen, Silya, Utallige NRK produksjoner, Storband ++

7. mar. 2. div. Håndball. Hokksund - Tertnes

Copyright bilde: Roy Hansen - eikernytt.no

Hokksunds damer spiller hjemme i Sentrumshallen mot Tertnes klokken 16.00

8. mar. - Sterke toner på Kvinnedagen - Fossesholm Herregård

Musikkens Venner Eiker inviterer til konsert på Fossesholm i Vestfossen 8 mars. kl. 18.00

Trio Serafin og fløytekvartetten 5 på Tvers inviterer til konsert på kvinnedagen, med bare kvinnelige musikere og komponister.

Det blir musikk av Adrienne Albert, Pauline Hall, Ewa Serafin, Kari Beate Tandberg, Clara Schumann, Amy Beach og Anne Grete Preus.

 

Her kan du kjøpe biletter:

https://musikkensvennereiker.ticketco.events/no/nb/e/sterke_toner_paa_kvinnedagen?fbclid=IwAR1KhqHlS32KEF79JLnRcy0rafg8WIh82BRNqZV9FRTKvkGdEG7mnYzwzs4

12. mar. - Damer i blues i Skotselv kulturhus

Damer i Blues
Rita Engedalen & Margit Bakken

Historikk og musikalske juveler fra noen av de kvinnelige blueslegendene, fremføres av Rita & Margit i en nær og akustisk konsert.

På denne konserten har de med seg sine to anerkjente og faste musikere, Morten Omlid på gitar(er) & Eskil Aasland på trommer/ perkusjon.    

Damer i Blues har spilt sammen i 16 år, og det er ingen tvil om at denne duoen gjennom årenes løp har bygd seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter.
Rita Engedalen og Margit Bakken har gitt ut kritikerroste og prisvinnende album, og i 2012 ga duoen ut sitt første album i sammen.

«Broken Soul Blues» høstet mange «femmere» på terningen og fikk flotte anmeldelser!

«Best Of Rita Engedalen»

Under Notodden Bluesfestival i 2018, ble albumet «Best Of Rita Engedalen» utgitt.

Rita debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song».

Hun har spilt inn hele fem album under eget navn og mottok Spellemannsprisen for albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006.

Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.

«Best Of» albumet inneholder utvalgte spor fra alle hennes tidligere utgivelser, og har blitt et unikt album som beskriver Rita Engedalen’s musikalske reise og hennes sterke blues-uttrykk!

Rita og Margit hadde en innholdsrik tur til Mississippi våren 2018, der de bl.a. var i studio i Clarksdale og spilte inn en ny versjon av låta «Heaven Ain’t Ready For Me Yet».

Sammen med byens beste gospelkor, Coahoma Community College Choir!

Innspillingen er å høre på «Best Of» albumet til Rita Engedalen.

Rita & Margit har i alle disse årene hatt utallige konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres.
Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket.
Rita og Margit traff hverandre under prosjektet «Bluesen Tøffe Damer» ført i pennen av Kristin Berglund (2003) og etter den tid, har de to” bluessøstrene” fulgt hverandre tett og opptrådt på utallige musikk scener.
I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues.
Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert.
Rita og Margit håndterer gitarene selv og spiller på hverandres stemmer, som for øvrig utfyller hverandre usedvanlig godt…

Damer i Blues har i løpet av alle sine år på veien besøkt små og store scener i både inn og utland.
Duoen har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet og i tillegg til en rekke konserter her hjemme, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA.


Med stolthet kan vi også fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene!
Under Notodden Bluesfestival i 2016, fikk hun en velfortjent en stjerne lagt ned på Notodden’s egen «Blues Walk Of Fame».

•           Spellemannspris i klassen for BLUES i 2006, for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
•          Bluesprisen på Notodden Bluesfestival (2010)
•          Rolf Gammleng prisen (2010)
•          Kongsberg By sin Fortjenestemedalje (2011)
•          Buskeruds Fylkeskunstnerpris (2012)
•          Vinner av European Blues Challenge (2012)
•          Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame» (2016)

Morten Omlid: Gitarist med Damer i Blues - Rita Engedalen m/ band og Spoonful Of Blues.

Han har spilt for bl.a.  Lazy Lester, Super Chikan Johnson og Eric Anderson og utallige flere bluesartister. Han blir regnet som en av Norges beste tolkere av Mississippi-gitarsound.

Omlid har lang fartstid i norsk bluesmiljø, jobbet som produsent og arrangør for flere plateutgivelser i Juke Joint Studio.

Han ble i 2007 hedret med Notodden Bluesfestivals bluespris for sitt mangeårige arbeid for norsk blues.

Eskil Aasland: Trommeslager med Damer i Blues - Rita Engedalen m/ band og Spoonful Of Blues.

Han har spilt med bl.a. Notodden Blues Band, Eric Anderson, Ian Seagal, Grayson Capps, Louisiana Red, Super Chikan og Lazy Lester

12. mar. - UKM-festival Øvre Eiker del 3

Velkommen til UKM-festival del 3!
I 2020 velger vi å dele opp vår årlige UKM-festival i tre deler. I januar, februar og mars inviterer vi til delfestivaler på Øvre Eiker bibliotek.

Her er påmeldingslinken:
https://ukm.no/ovreeiker-ukm-festivaldel3/

Retningslinjer: - Aldersgrense for deltakelse i 2020 er 13 år (fra det året du fyller 13) til 20 år. - Det er mulig å registrere påmelding nå - og gjøre endringer i etterkant. - Alle kulturuttrykk er lov! Vi nevner i fleng: dans, musikk (sangere, band, instrumentalister osv.) sjonglering, teater, film, arrangør, slampoesi, band, kunst, foto osv. osv. - Hvis man deltar med en gruppe, må aldersgjennomsnittet være mellom 13 og 20. Det vil si at det er mulig å ha med noen som er både yngre og eldre.

Har du spørsmål? Kontakt oss her på fb, eller ring Jon Wold på tlf. 994 13 510.

14. mar. - ELIN FURUBOTN MED TORBJØRN ØKLAND

ELIN FURUBOTN MED TORBJØRN ØKLAND
Fjerde Losjerad, Drammens Teater
Pris: 230,-

Elin Furubotn, en av landets fineste låtskrivere innen visepop og singer/songwriter-tradisjonen, er ute med sitt åttende album BLIKK. Hun feirer 20 år som plateartist og er på en lang Norgesturne sammen med  Torbjørn Økland.  De to har hatt mange konserter sammen siden Økland sluttet i Vamp for få år siden, og høstet strålende kritikker.

Elin har hatt en rekke låter på NRK radio de siste ti årene og en av de mest kjente låtene er nok duetten hun gjorde sammen med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester; «Så lett det kan ver» (2014). Elin har også gitt ut album og turnert i Tyskland, norske tekster til tross. Hun fikk en internasjonal pris i
USA for musikken sin (2013).

19-22. mar. - Eiker scene: "Jorden rundt på 80 dager"

Fiskum barne og ungdomsteater's Jorden rundt på 80 dager mars 2020 - 19. mars 2020

Phileas Fogg tar deg med Jorden rundt på 80 dager. Dette blir en fargesprakende musikalsk reise for hele familien.

Du får møte en Afrikansk høvding, indianere, cowboyer, en prinsesse i India og Kongen på Hawaii.
Har du lyst til å se om Phileas Fogg klarer å reise jorden rundt på 80 dager ?
Møt opp på Fiskum i mars 2020 !


Instruktør og kapellmester er Petter Anthon Næss.

19. mar. - Jorda rundt på 80 dager.

21. mar. - Earplay til Skotselvfestivalen

"Earplay" spiller i "Skotselvhallen" den 21.mars fra kl 19.00 under "Skotselv-festivalen".

På samme scene står også "Middelwood Band" og "Helt Sheriff", og publikum vil i tillegg også få høre et lite knippe låter fra tribute-konserten "Trio" som fant sted i Skotselv kulturhus 1.nov 2019.

Dette blir en helaften med herlig, variert musikk innenfor country, bluegrass og pop spilt og sunget av lokale musikere med solid forankring i bygdas musikk og kulturliv.  Det kan ikke bli bedre!

22. mar. 2. div. Håndball Hokksund - Østsiden/Fredrikstad

Copyright bilde: Roy Hansen - eikernytt.no

Hokksunds damer spiller hjemme i Sentrumshallen mot Østsiden/Fredrikstad klokken 14.00

25. mar. - Foredrag om Hoenskatten på biblioteket

Foto: Kulturhistorisk Museum/Ove Holst.

I august 1834 hadde husmannen Halvor Torstensen Kværnmoen tatt seg arbeid som grøftegraver og var i ferd med å drenere ei myr ved gården Nedre Hoen. Han var nesten ferdig med jobben da spaden støtte mot metall.

Det viste seg å være en stor gullring, og ved nærmere undersøkelse dukket det fram den ene kostbare gjenstanden etter den andre. Til sammen ble det gravd fram 2,5 kg reint gull – den største gullskatten fra vikingtida som er funnet i Skandinavia til dags dato.

Onsdag 25. mars klokken 19.00 kommer Egil Mikkelsen til biblioteket i Hokksund med et foredrag om dette spennende funnet.
Mikkelsen er arkeolog, og siden høsten 2011 professor emeritus. Han har hele sin yrkeskarriere vært knyttet til Universitetet i Oslo, senest som museumsdirektør ved Kulturhistorisk museum 1999-2011.

26.mars. - Steff Nevers på Verkstedet kl. 19.00

Steffen Lundemo er kjent under artistnavnet Steff Nevers, og er en norsk countryartist, plateprodusent og studiomusiker fra Drammen.

Fra 2002 satset han på en solokarriere innen country, og spilte inn albumet “Closest to My Heart” i Nashville i Tennessee, USA. Albumet solgte til gull og ble nominert til Spellemannprisen 2009.

2013 ble han nominert til European Artist of the Year av British Country Music Awards.

Billetter kr. 300 på eBillett
Smia Pub er åpen. Dørene åpnes kl. 18.00

Savner du info om et arrangement eller to, ja kanskje tre... send meg en melding på:

kalender@torkennethtalmo.com

så får vi nok en orden på det serru...