01. april. - Jo Nesbø til Mjøndalen

JO NESBØ & LARS JONES / AKUSTISK I EIKER / 1. APRIL

JO NESBØ slo først gjennom med bandet Di Derre.
Med seks albumutgivelser og landeplager som ”Jenter ”og ”Rumba med Gunn (1-2-3)” er de selve eksempelet på lyden av norsk 90 talls pop.

Jo Nesbø har også hatt en aktiv solomusikerkarriere, med kassegitar rundt halsen og bassist Lars Jones ved sin side. Han har videre skrevet seg
inn i litteratur historien med kriminal serien om privatetterforsker en Harry Hole.

Det som begynte som en engangs happening har etterhvert blitt en duo hvor Jo Nesbø forteller
historier og spiller sammen med multiinstrumentalist Lars Jones.

Tanken var å anrette noen fortellinger så enkelt som mulig, å bruke det man har for hånden: En gitar, en bass, et munnspill, to stemmer og en smule nærhet. På en god kveld trengs ikke mer for å skape latter, ettertanke og kanskje til og med litt varme.

LARS JONES
er en ettertraktet musiker både live og på plate, og har samarbeidet med blant andre Anne Grete Preus, Dronning Mauds Land, Grete Svendsen og Di Derre. Han har også gitt ut soloalbumet
Raindrops to the Desert.
(1996)

4. apr. - 2. div. håndball Hokksund - Viking TIF

Copyright bilde: Roy Hansen - eikernytt.no

I sesongens siste hjemmekamp møter Hokksunds damer Viking TIF klokken. 16.00.

22.april. - Sylfest Lomheim: Sjumilsteg i språkhistoria

Biblioteket i Mjøndalen 22. april kl. 18.00

Forestillingen er i samarbeid med med Drammen og Eiker mållag. Sylfest Lomheim er språkvitar, omsettar, debattant, forfatter og formidlar. Han er professor i norsk og han var den første direktøren for språkrådet. 

Mest kjent er Sylfest kanskje for sitt mangeårige arbeid i NRK, og da særleg i radioprogrammet Språkteigen.

Les hele programmet på Facebook/FolkeakademietNedreEiker

30. apr. - Drolsum Stasjon til biblioteket i Hokksund

Etter å ha stjålet navnet fra en nedlagt togstasjon ved Tyrifjorden, er Drolsum Stasjon i 2020 inne i sitt tiende år som prima leverandør av norsk bluegrass og akustisk musikk til det ganske land.

30. april besøker bandet Bibliotekscenen og Tussmørk Torsdag for aller første gang og gutta har følgende å si: «Vi gleder oss enormt til å besøke Tussmørk Torsdag! Vi har hørt fra flere, både som har spilt der og som har vært publikum, at det er et hele strålende opplegg. Vi lover å stemme alle strengene våre (og det er ganske så mange) så godt vi kan. Vi har mange låter fra vårt nye album Holdeplasser i bagasjen, samt et godt knippe gamle Drolsum-klassikere. Vi håper å se mange nye fjes, og kanskje til og med noen kjente.  Vi ser uansett veldig frem til 30. april!»

Drolsum Stasjon har gitt ut to album og seks singler. Drolsum Stasjon (2013) og Opptur (2016). Tittelsporet Opptur ble i 2016 listet på NRK P1 i 12 uker og blir stadig spilt på kanalen. 

Nyeste singel, Nattasang Versjon 2.0, kom i november 2019, og markerte starten på deres tredje album kalt Holdeplasser. I februar 2020 kommer singel nummer to, Bare du og jeg, før selve albumet blir sluppet i april..

Bandet har siden 2010 holdt godt over 200 konserter, og publikum lar seg stadig fenge av låtene som blir fremført på norsk, og strekker seg fra tradisjonell bluegrass med både triste og morsomme tekster, til mer visepregede låter der savn, kjærlighet og håp er sentrale temaer.  Alt dette videreføres på bandets tredje album Holdeplasser.

Holdeplasser er produsert og mikset av Kenneth Moen Lewis (har tidligere samarbeidet med bla. Bjørn Eidsvåg, Gitarkameratene, Ina Wroldsen og Ole Paus), og mastret av Morgan Nicolaysen hos Propeller Mastering.


Drolsum Stasjon er: Bjørn Wiggo Engen   (kontrabass) Jørgen Tangen Bendikssen  (fele & vokal) Morten Kleven   (dobro & vokal) Olav Risan    (gitar & vokal) Ole Kristian Odden   (mandolin, cello & vokal) Åsmund Felberg Johnsen  (gitar & vokal)

Utgivelser: 2020 – Holdeplasser (album) 2020 – Bare Du Og Jeg (singel) 2019 – Nattasang Versjon 2.0 (singel) 2017 – Alltid Forelska (singel) 2016 – Opptur (album) 2016 – Livet Går Sin Gang (singel) 2015 – Opptur (singel) 2014 – Folk (singel) 2013 – Drolsum Stasjon (album) 2012 – Johansen Kafé (singel)

Hjemmeside:  drolsumstasjon.no Facebook: facebook.com/drolsumstasjon Youtube: youtube.com/user/drolsumstasjon Instagram: instagram.com/drolsumstasjon Spotify:  https://open.spotify.com/artist/0VLTmTUWThjqetMkbszVHg Kontakt: post@drolsumstasjon.no   47259126 (Olav) 93031186 (Åsmund)

Bibliotekbaren åpner kl. 19.
18 års aldersgrense.
Billetter selges på biblioteket og via lenke i arrangementet.

I samarbeid med Bizzy.
Er du mellom 18 og 21 år, kan du kjøpe billetter til rabattert pris hvis du har lastet ned Bizzy-appen på telefonen din.

Savner du info om et arrangement eller to, ja kanskje tre... send meg en melding på:

kalender@torkennethtalmo.com 

så får vi nok en orden på det serru...