«Clint Eastwood movies» har en fet singer/songwriter-ånd over seg med tung melankoli og gyngende groove med en viss Snowy White-følelse og lang arm inn mot Pink Floyd-terrenget. Spennende arrangert og rytmeseksjonen, den produserte boksete vokallyden og de mange lekre gitardetaljene spiller så fint sammen at det er umulig å ikke bli fascinert. Det er som å være på en fet og rockete blueskonsert, og spacerock-følelsene kommer..." - Johnny Andreassen i Blues News.

Spennende elektrisk blues og bluesrock

Fem av seksmulige B'er i Bluesnews!

"Bluesgitarist og sanger Berdon Kirksæther og hans intenst rockende The Twang Bar Kings er tilbake med mer spennende elektrisk blues og bluesrock fra undergrunnen av norsk musikkliv.

Nærmere bestemt fra Vestfossen i det vi en gang kalte Buskerud fylke, tuftet på noen av restene av CIA, bluesrockbandet som turnerte Norge på tvers og langs sammen med blant andre Vidar Busk, Knut Reiersrud og Marius Müller på 90-tallet.

I en mer eksperimenterende form finner Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings frem til et bluesuttrykk vi sjelden eller aldri har hørt her til lands.

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings er noe langt mer enn et ekko fra tidlig 70-tall, selv om mye av musikken er inspirert av perioden 1969-1973. Nyere band som Simple Minds (vi snakker da 1980) har vært innom noe av det de gjør. Bare hør «Can’t get you off my mind». Den ørkenpsykedeliske rocken til Calexico spøker i bakgrunnen på “East of the river».

Bandet sparker mer i retning Jimi Hendrix på låter som «That’s the way», men tar også stemningen helt ned på bluesens blødende grunnfjell med slowblues-bedende «Say you will». Her kommer bandets Peter Green og Robben Ford-følelser fint frem i en deilig blues som er akkurat passe påkledt. 
«Some kind of voodoo» tipper hatten i retning sterkt savnede Dr. John. New Orleans-sydende bluesgroove der gitarene igjen bevrer med en eleganse og følelse som høres ut som det er så enkelt å få til. Det er ikke det. Primitiv og groovy base der lite forandrer seg, men å finne den balansen og nerven og driven som Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings gjør her, skal det mye øvelse til.

Avslutningen med «All I need» og «You put a spell on me» (nei ikke den sangen!) er akkurat så innovativ og spennende som plata begynte, og jeg lener meg tilbake. Slipper frem et smil, jekker meg en øl, og tenker: Dette albumet skal jeg jaggu spille en del ganger denne helgen!

Om du finner elementer i den skrothaugen Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings graver i, som du kjenner har vært en del av ditt musikalske liv, så er det bare å gjøre alt for å få tak i dette albumet. Digitalt eller på CD. Jeg foretrekker det fysiske formatet, det tror jeg bandet gjør også med tanke på hvilken verden de kommer fra. Dette er en unik plante i norsk musikk og norsk blues. Nyt den!"

Det skriver Johnny Andreassen i Bluesnews - og hele anmeldelsen kan du lese her: 

https://bluesnews.no/musikkanmeldelser/bn114-april-2020/spennende-elektrisk-blues-og-bluesrock?fbclid=IwAR0krrFL1ULFt6NDL6GynRccVpVDDg5EkN-538LCkaKkL_IOUT8nCsWIAQw

Berdon & Companeros slapp singel 27. april.

We have releases a new single today with Berdon Kirksaether & Compañeros (NO) called "Heartland". This is a forerunner and warm-up for more to come from this combo a bit later this year. Watch this space for more on that.
The single is available on all streaming services, Spotify, Apple Music, etc.

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings

Her vil du etter hvert finne stoff om og med Berdon & The Twang Bar Kings.

 

- Berdon & Companeros

- Gjermund & Berdon

- CIA

og annet Berdon har lagt og legger sine musikalske talenter og årer inn i...

Her er siden til Berdon hos plateselskapet:  http://rollerrec.com/artists/artist_berdon.html

Her er siden til Berdon & The Twang Bar Kings hos plateselskapet:  http://rollerrec.com/artists/artist_berdon%20tbk.html 

Her er siden til Gjermund & Berdon:  http://rollerrec.com/artists/artist_gjermundberdon.html

Her er siden til salige CIA:  http://rollerrec.com/artists/artist_cia.html

 

 

 

Great music, great guitarplayer, great band!

"When The Moon Is On The Rise"
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

Den råeste sangen I manns minne!😎

"Mama Roll Over"
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings

Berdon Kirksaether & The Twang Bar (NO) live in 2016 doing a version of the iconic blues song "Susie Q", originally written by Dale Hawkins in 1957

Eerie and moody song. Great performance.

"Some Kind Of Voodoo"
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

This could quite possibly be the worst song ever written.

"Welfare Blues" (Robert Lewis Jones)
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
Recorded live at Down Under (NO) 09.08.2015

Etter ugivelsen av albumet "Ray of light" mottok plateselskapet en mail fra Steve Hackett.

Steve Hackett, famous guitar player (ex Genesis) sent us an email regarding Berdon Kirksaether's album "Ray of Light". Steve said "I enjoyed Berdon's playing and
found the album very atmospheric.

Tasteful, imaginative and quite different from bluesrocker Kirksaether!

"Night Caravan" by Berdon Kirksaether & Companeros. This song is taken from the upcoming album "They Came On The Western Wind".

Amazingly good Trower tribute!

"Mad House" (Robin Trower / Wally Dewar)
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

Det var med etableringen av CIA i 1989 det hele startet.

Norwegian blues band CIA with a part from the song "The Hunt Is On".
Berdon Kirksaether - Vocals and guitar
Johny Aasgaard - Vocals and guitar
Stein Tumert - Bass
Per Eriksen - Drums
Espen Fjelle - Hammond Organ