Velkommen bak døra i luke 1 - 28.november

Da er den første luka i kalenderen min åpnet. Ikke som alle andre kalendere dette, og den største forskjellen er vel kanskje at den har fått flere enn 24 luker. Men jeg har alltid likt å være tidlig ute, og forut for min tid. Hehe. Samtidig tenkte jeg at det kunne være greit å åpne i den første adventshelgen.

Håper at du som ser innom finner noe du liker. Mesteparten av det som dukker opp her vil nok være musikk med lokal tilknytning. Enten i form av spillested, artist/er, poet, o.sv. men døra er holdt opppe for alt.

Og alt trenger heller ikke å høre jul eller advent til. I dag ligger det fire sanger som har et julemessig innhold. Og så har jeg hevd på to videoer til. Men seks videoer om dagen blir det neppe. Hvis det ikke ender i en kjempekonsert/festival i romjula da ...

I tillegg er det i dag 100 år siden kryllingene måpte og klødde seg i hue... det landa en luftballong uten folk i hos dem...

Jeg tar gjerne i mot tilbakemeldinger på ting og tang. Og har du et opptak, et dikt, en fortelling, så send den til meg da vel...   post@torkennethtalmo.com

Husk: Vask henda, hold avstand og alt det der, så blir det sikkert jul i år også.

Dagens første kaffekopp nytes . På den står det:

"Du ser så mye i meg som ikke finnes - hvis ikke du ser det". Sitat Trygve Skaug

Ha en flott dag og en fin helg!

Dette opptaket av Øvre Eiker Musikkorps og Celebration gjorde jeg i Vestfossen kirke under deres julekonsert i 2019. Etterpå skrev jeg: "Det ble en konsert for minneboka til både store og små. Det ble en konsert for minneboka til deltagerne og en konsert for minneboka til publikum."

Her er et lite utdrag av hva jeg skrev etter denn fantastiske opplevelsen i Vestfossen kirke: "Lørdag ga Marinemusikken sammen med Tønsberg domkor, Eiker Prosjektkor og organisten JeeYoung Park en konsert de drøyt 200 publikummerne i Vestfossen kirke kommer til å huske en stund. For en konsert det ble. Rett og slett en storslått en - i barokkens tegn.

Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av fem norske profesjonelle militærkorps. Korpset er et unikt og populært ensemble med rundt 30 musikere. De løser oppdrag på vegne av nasjonen, Kongehuset, Regjeringen, Stortinget og militære avdelinger blant annet i forbindelse med statsbesøk, nasjonale merkedager og offisielle seremonier i og utenfor Forsvaret.

Da siste tone ebbet ut tok jeg meg selv i å lure på hva det var jeg hadde vært med på?
Jeg kan ikke gi deg svaret ennå. Til det var dette for rått. Det nærmeste jeg kommer et svar på det nå er; - jeg nøt hver tone, hver stemme, hvert instrument, ja hver eneste lyd. Selv kremting blant publikum passet denne kvelden."

Jeg er frekk nok til å hive inn en julesang jeg synger sjøl også...

Melodien er en såkalt Trad. Den norske teksten her er ført i pennen av Jan Eriksen. Og jeg fant denne på Stein Ove Berg sin plate "Det jeg skulle ha gitt", som kom i 2002. Denne ble også den siste Stein Ove ga ut. Han døde senere samme året.

Opptaket er gjort i Vestfossen kirke søndag 8 des. 2019.
Julekonsert med Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen Mannskor
Dirigent: Jørn Hogne Kristoffersen

Opptaket er gjort under årets UKM på bibliotekscenen i Hokksund 13. feb. 2020.

Opptaket av Ulabrand med Aleksander Kristoffersen som vokalist ble gjort på biblioteket i Hokksund 24. sept 2020.
- Den første konserten med denne komboen. Håper det kommer flere.