Velkommen bak luke 2 - 29.november

Velkommen til luka for 29 november.

Nå tenner vi det første lys,
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn,
som i en krybbe lå.

I dagens luke finner du Vox Egeri, Hanne Thygesen og Ted Rogers, en skikkelig godbit fra Adventistkirken i Mjøndalen, og en høydare fra Folkets Hus i Vestfossen. Den står Johny Aasgaard og venner for. I tillegg er det en herlig lese-sak om korona og juleselskap her.

Husk; vask henda og beina, hold avstand, bruk munnbind (er du politiker trenger du ikke, fordi det ikke hjelper nevneverdig), og følg råda fra Folkefrelse Inst i Tuttet.

Opptaket er fra Vox Egeris julekonsert "Julestemninger" i Vestfossen kirke 29. des. 2019.
Medleyen er satt sammen og arrangert av Jan Ragnar Storheim.

Vox Egeris dirigent Aage Normann Eilertsen døde for få dager siden.
På Vox Egeris venner på Facebook kan en nå lese:
Torsdag fikk vi den triste beskjeden at Aage Norman Eilertsen døde. Han døde hjemme, med sine nærmeste rundt seg.
Vi i Vox Egeri takker for tiden han var dirigent, to perioder, takk også for jobben med å digitalisere notearkivet. Det har vært fine musikkstunder, turer og minner.
Våre tanker går nå til Lillian, og den nærmeste familie.
Fred være med Aage Norman Eilertsen.

Hanne Wigen Thygesen & Ted Rogers fremførte Edward Mac Dowells "To a wild rose" under Vox Egeris romjuslkonsert "Julestemninger i Vestfossen kirke, søndag 29.des. 2019.

Her er en skikkelig godbit fra Adventistkirken i Mjøndalen.

Johny Aasgaard med band fremførte hans "Long Winter" på Folkets hus i Vestfossen 1. februar. 2020.
Johny Aasgaard, git
Eivind Kløverød, perc
Finn Tore Tokle, bass
Thomas L. Eriksenen, key

Skarru ha juleselskap sa du - da må du lese dette!

Planlegger du juleselskap? Her er reglementet du må følge:

Dere kan være maks ti personer sammen hjemme, fordelt på to kohorter, med mindre den ene kohorten er mer enn fem, men kun hvis de er i samme husholdningssaft.

Skal dere feire jul til sjøs, regnes det ikke i kohorter, men i kahytter. Da er det maks 5 styrbord, 5 babord og 10 på julebord, både i kahytt og vær.

Alle disse må da unngå å spille Kahoot sammen. Av disse ti kan maks fem ha hatt andre nærkontakter enn de fem andre i den andre kohorten. Disse defineres som nærkontakter utenfor samme familie, men kun i løpet av samme uke, for hver enkelt.

Skolebarn, barnehagebarn, bokklubbens barn, barn av regnbuen og de åtte ungene uten mormor regnes som samme kohort, gitt at disse er nærkontakter. Dersom en av disse er singel, ikke barna, men de andre, altså tilhørende en singelkohort, kan vedkommende maks ha to nærkontakter, men disse regnes ikke blant de fem som kan være i den besøkende kohort, med en meters avstand internt i den andre internkohorten.

Innbyrdes i kohorter kan hver ha fem nærkontakter, så lenge det er de samme, og innbyrdes i en tilstøtende kohort, som da er definert som nærkontakter.

Frastøtende kohorter regnes ikke som smittsomme. Det gjør derimot medlemmer i Smith'ens Venner og influencere.

Ved politikontroll, regner man med at noen kontakter stikker av. Disse benevnes da som såkalte stikkontakter, som da vil ha mer enn en meters avstand, innbyrdes.

Personer med ADHD registreres automatisk som stikkontakter.

Noen kommuner tillater kohort-interne nærkontakter, men ikke stikkontakter, innbyrdes, dog ikke alle.

Dersom du har fastmonterte seter hjemme, kan du utvide til 20 personer, og helt til 50 dersom du har en arrangør godkjent av kommunen, velforeningen, futen, en kvakksalver eller en kateket med kartotek og særskilt løyve.

I så fall må hver kohort ikke bestå av mer enn fem personer, tre dersom de er single, med mindre en av kohortene er en familie på mer enn fem, som dermed regnes som nærkontakter til hverandre, innbyrdes.

Dersom du ikke har fastmonterte seter innbyrdes, kan du ha opptil fem fastmonterte nærkontakter i samme kohort, med godkjent arrangør i samme husholdningssaft. Kirkebenker regnes ikke som husholdningssaft.

Stikkontaktene kommer da utenom, mot normalt, siden disse defineres som innbyrdes fjernkontakter i tilstøtende kohort, som for eksempel tilslørte bondepiker med to meters avstand, pluss moms, og resten i smågodt, som kun regnes som kos-tilskudd såfremt dette ikke skaper twist.

Husk at avslørte bondepiker må betale både bot og bedring og havner på karantenehotell, alternativt på Paradise karantenebordell.

Unntak rent økonomisk kan tilstås for nordnorske menn, avhengig av ka' kara'n tene.

Bønder og deres familier regnes ikke i kohorter, men i kuhorter, unntatt i Horten.

Der heter det fortsatt koHorten.

Det skal i julen ikke spilles Bach, dette på grunn av utstrakt bruk av antibach.

Husk også å vaske Händelne!

Det kan heller ikke synges i rene julekor - på grunn av julekor-ona.

For alle juleglade blandakor som befinner seg midt i kor-onna, er det viktig at det ikke synges mer enn tostemt, dog helst ustemt.

Under kirkelige handlinger skal første salme alltid være "Rens deg, Guds menighet!"

Det er videre lagt ned forbud mot å skåle i annet enn plexiglass, da det lett kan oppstå virusmisbruk. I motsatt fall får du ikke hjelp fra det Høie, du risikerer å få Nakstad på nakken, og stas-ministeren må gi deg en ekstra dose mERNA-vaksine.

Folkefrelse Inst i Tuttet har denne julen lagt ned forbud mot å bake 7 slag, kun 5 slag er tillatt. Brudd på dette straffes med 7 slag.

Til sist: Er dere til jul så uheldige å bli for mange i den samme husholdningssaften, må dere dessverre vente til nyttårs-saften.

Husk nå endelig at staten gir gratis munnbind i julegave til alle, unntatt til politikerne. Siden disse ikke lenger klarer å holde maska, får de i stedet munnkurv!

Skulle du havne i virus eller annen slags rus, husk da at denne formen for galgenhumor må alle henrette seg etter for ikke å bli oppjult i jula.

Lykke til med korona-til-tak og korona-til-gulv! Det er ingen skam å få snue!

 - Aner ikke opphavet til denne – men vedkommende burde få stående applaus. Og den er fin nok til å være med her....