Velkommen inn og bak døra i luke 3 - 30. november

Da nytes dagens første kaffe - også i dag drikkes det av en kopp med et sitat av Trygve Skaug på. Dagens kopp er utsyrt med følgende tekst:

"Lukk øynene - åpne alt det andre". - Et fantastisk utsagn spør noen meg. 

Dagens luke inneholder fire videoer. Tre med et julemessig innhold og en uten akkurat det.

I august 2017 stoppet NRK og Sommertoget i Vestfossen. Da var det et stort arrangement i parkområdet og der spilte da blant annet den fantastiske Jan Bertelsen på en av sine oboer. Akkompagnert av Eivind Kløverød, Finn Tore Tokle og Petter Anthon Næss. I dagens luke finnes en smakebit av Trygve og Svein Gundersen sin "Har en melodi".

I den samme parken, men på et annet tidspunkt, er filminga av Mona-Lisa Lieng og "Julekvitrevisa" gjort. Det ble gjort under arrangementet "Jul i parken"- Det var 7. desember i fjor og med seg hadde hun barn fra Vestfossen Barneskole og James Robert Hendry på trompet.

Noen dager senere hadde Øvre Eiker Musikkorps og Celebration julekonsert i Vestfossen kikre. Derfra får du i dag høre "Go tell it on the mountain".

Den tredje saken som har med jul og denne tida å gjøre kommer langveis fra. Helt fra Lier. En flott sak med tekst av Kjersti Tveit Nergaard og Hans Cato Kristiansen. Melodien står Hans Cato for. Og for meg er detta skikkelig jul. Det lukter jul allerede når jeg skriver dette.

I et par år i min ungdom var jeg med i Joy-Sing. I dag kan du lese om at de dro på "juleturne" i 1970. Lang var den ikke. Og langt dro de ikke. Dette var et par år før "min tid". Da ble det Haugesundstur og Hallingdal.

Avslutningsvis: Vask henda og andre vitale kroppsdeler. Hold avstand og take care!

 

Notisen sto i Drammens Tidende 4. desember 1970.
- Jeg hører gjerne fra deg dersom du var med på dette...
Avisen finnes i Nasjonalbibliotekets arkiv. www. nb.no