Ungdommer fra Little Steven’s Blues School har vært i Juke Joint Studio på Notodden og spilt inn en herlig versjon av Chuck Berry sin juleklassiker «Run Rudolph Run». Little Steven’s Blues School sin versjon av «Run Rudolph Run» er rett og slett et gledesutbrudd av en innspilling proppfull av godhet, samhold og julestemning. Den kommer ut som single på alle strømmetjenester og som video i sosiale medier. Dette er virkningsfull humørmedisin midt i blinken for en utfordrende juletid i 2020.

Til sammen fjorten ungdommer fra Little Steven’s Blues School er involvert i denne innspillingen. Ti ungdommer var samlet i Juke Joint Studio på Notodden for innspilling og filming. Entusiasmen var stor og stemningen skyhøy. De fire blåserne, som alle bor på Vestlandet, var samlet under Knut Arve Starheim og Herbrand Larsen sin ledelse i studio i Bergen. Innspillingen ble så mikset og mastret på Notodden. Musikken gnistrer av liv og videoen eksploderer i entusiasme og ungdommelig spontanitet. Hele innspillingen bobler av lekenhet og godt humør. Resultatet er svingende julestemning på høygir.

Velkommen til luka for fredag 4. des.

Freddan er her. I Vestfossens historie er dette en litt spesiell fredag. 4. desember for femti år siden var også en fredag. Det var en fredag med et møte på Folkets Hus klokka to. Det er det neppe i dag. Eller hva vet jeg. Men møtet i dag handler i så fall garantert ikke om situasjonen ved cellulosen. Det gjorde det for femti år siden i dag. Da var det  "allmannamøte" for de ansatte ved Vestfos Cellulosefabrikk. De som rusla ut av fabrikkporten for å gå på møte med sjefen og ledelsen gjorde det som ansatt for siste gang. Bedriften var slått konkurs og 250 pesroner sto uten arbeid...

Hjørnesteinsbedriften sysselsatte 10% av bygdas befolkning og konkursen ramma på den måten samtlige.

- Det var 20 dager igjen til julaften. Og ingen desemberlønn... Var trasige dager det der.

Men mye kan reises igjen... også Vestfossen!

Det får være nok gravalvor. I dagens luke finner du en altfor lite kjent kar fra Modum. Ole Ask. Modumavdelingen i julekalenderen byr i dag på en aldri så liten perle han kom med før jul i 2013. Er bare å nyte.

Nytes kan også Øvre Eiker Tensing, Celebration og Øvre Musikkorps. Opptaket av "En stjerne skinner i natt" er gjort under Musikkorpset og Celebrations julekonsert i Vestfossen kirke i fjor.

Samme år som Ole Ask ga ut "Merry Christmas from Dinkeytown" var koret True Color innom Samfunnshuset i Mjøndalen. Derfra finner du "Rudolf er rød på nesen".

Også har jeg hekta på to ting langt unna advent og jul. Du finner Unn Skjønsberg sin "Minner" og en sak henta fra Øvre Eker kulturskole sitt 20-årsjubileum for et par år siden. Trolig dukker det opp en overraskelse eller to i løpet av dagen også ...

Da var det bare å vaske henda og andre vitale kroppsdeler.

Holde avstand - Stay safe and take care - Jul blir'e nok ska du se!

 

Her er den altfor lite kjente moingen Ole Ask med en julesak fra 2013.
Olé Ask - guitars and vocal, Joseph Angyal - flute and violin, Kjell Rønning - B3. Produced by Olé Ask. Mixed by the legendary Richard Bosworth. Recorded and mixed in 2013

Øvre Eiker Tensing, Øvre Eiker Musikkorps og Celebration: "En stjerne skinner i natt".
Hentet fra Musikkorpsets og Celebrations julekonsert i Vestfossen kirke i fjor.
Der var Øvre Eiker Tensing blant de musikalske gjestene.

Denne versjonen av Rudolf er rød på nesen stammer fra Samfunnshuset i Mjøndalen og ble fremført der 5. des. 2013 av sangkoret True Color.

Denne her er det svært lite advent og jul over. men om noen måneder så er det sommer og sol. Forhåpentligvis kan også Fossesholm da åpne sine dører igjen.
Her er Unn Skjønsberg med sin egen komposisjon "Minner". Innspillingen er gjort av Tore Grøsland. Og opptakene er gjort på Fossesholm og i de eikerske skoger.

Opptaket er gjort på Øvre Eiker kulturskole sin 20-års jubileumskonsert på Hokksund Ungdomsskole i 2018. Her er unge håpefulle i Øvre Eiekr Slagverksenseble. I hvert fall noen av dem.