Døra i luka for 11. desember er åpen

Vi skriver 11. desember. Gårsdagens arbeidsvirksomhet og senere "blomsterpicking" og feiring gikk veldig bra. Rosene ble godt mottatt, det samme ble håndballresultatet fra Kolding. Og så holdt det nesten på Lerkendal...  Slett ikke så gæer'nt på en og samme dag.

I går fikk jeg en telefon fra julenissen. Han sa at i dag kommer julekonserten jeg har venta på. Den konserten som Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen mannskor har satt sammen av "høydepunkt" fra tidligere seanser. Årets måtte jo avlyses, som så mye annet... I dagens kalender ligger det første som Vestfossen Mannskor la ut på sin egen youtube-kanal. Dobbelkvartetten med "White Christmas" i et arrangement av Petter Anthon Næss. Forøvrig så kan det jo være grunn til å gratulere Mannskoret med sin egen Youtube-kanal. Langt fra alle på 104 år som har det!

Aleksander Kristoffersen, Vetle Hæg Nymoen og Jørgen Amundsen fremfører Henning Kvitnes sin låt "Under vår velstands tre" i Vestfossen kirke 2. februar i år.
Henning Kvitnes sin flotte låt og tekst i deres utgave ligger i dagens kalender.

Lier-avdeling byr i dag på ferskvare fra Øystein Remme. "Noens jul", kom for et drøyt døgn siden. Videre finner du Dagfinn Kolberg med en flott låt og praktfulle bilder fra "hans eget Holtefjell".

10.september var Erik Lukashaugen og Tarjei Nysted på biblioteket i Hokksund, med sin "forestillning"; "Børli i toner". Derfra får du i dag Skogen synger". 

I dag er det fredag så da kan det kanskje være lurt å vaske mer enn bare henda.

Husk munnbind og husk avstand! - Blir jul i år også.

- Og skulle du få lyst til å danse så kan du gjøre det med toner fra Eiker Spellemannslag! Husk avstand og munnbind. Husk også regelen om at du ikke kan ha flere enn ti-dansepartnere.... Ha en strålande dag! Preikast!

Her er Vestfossen mannskor sin dobbelkvartett i et opptak fra julekonserten i Vestfossen kirke 2016. Dobbelkvartetten besto av: Ingar Bjølgerud, Espen Wulfsberg Holm, Reidar Aasen, Stein Andersen, Finn Olsen, Frode Tollefsen, Sverre Nygård, Tom Wilberg og dirigent/solist Bjørn Tore Hovland.
Arrangementet av "White Christmas" er gjort av Petter Anthon Næss.
Opptaket er gjort av Bjørn Kristoffersen.

Øystein sier selv på sin facebookside:
Her er julelåta mi i år. Litt til ettertanke, min fantastiske bror Henning spiller gitarer og synger 2. stemme. I tillegg har han mixet og produsert. Thomas Andrè Fritsø spiller bass, Tom Marlon Jonli trommer og Frode Skinstad orgel. Han har også masteret låta.
Håper dere liker den. Del gjerne 😃

Her er låta "Vinterland", hentet fra albumet "Skaumann", som kom i 2007.
Om videoen sier Dagfinn: "Bli med til Holtefjell, et unikt stykke Norge, en eventyrskog, vilt og ganske så uberørt, en sjeldenhet i våre dager med et såpass stort stykke skog uten skogsbilveier og hogstflater. Holtefjell ligger i kommunene Øvre Eiker og Flesberg. Området har inspirert meg siden 70-tallet, et sted jeg drar for å oppleve den såkalte levende stillheten, for å samle nye bilder og filmscener, for å få inspirasjon til nye sanger og nye tekster. Kort sagt et komplett eventyrskogrike. Åpent for alle som vil krabbe opp kneikene fra sør, vest, nord eller øst."

Aleksander Kristoffersen, Vetle Hæg Nymoen og Jørgen Amundsen fremfører Henning Kvitnes sin låt "Under vår velstands tre".
Opptaket er gjort i Vestfossen kirke 2. feb. 2020

Opptaket er gjort på biblioteket i Hokksund 10. sept. 2020.
Der var Erik Lukashaugen og Tarjei Nysted med "Børli i toner"

Eiker Spellemannslag, Eiker Strykeorkester og Øvre Eiker slagverksensemble slo seg sammen og ga en konsert de kalte for "Eiker-Folk" i kultursalen på Hokksund Ungdomsskole 23 mai 2018.
Her er Spellemannslaget fra den konserten