Velkommen til 13 desember og luka

Det er Lucia-dag. Det er søndag. Det er tre lys, med andre ord så er det snart full pakke.

I dagens julekalender har jeg rydda plass til Aleksander Kristoffersen, Jørgen Amundsen og Vetle Hæg Nymoen og et opptak av Trygve Skaugs "Gi meg nåde" som de tre fremførte under sin konsert i Vestfossen kirke 2. februar.

Fra samme kirke finner du også Eiker prosjektkor, Tønsberg Domkor og Marinemusikken. De sang og spilte Händel i kirke 17. november 2019.

I dagens luke finner du også åningsnummeret i "Vår egen julekonsert" i regi av Gospelkoret Celebration og Øvre Eiker musikkorps. Denne konserten ble holdt i Vestfossen kirke 15. des. 2019.

Jeg husker med gru tilbake på at jeg tidlig på 1970-tallet sto på galleriet i Vestfossen kapell og skulle blokkføyte mens stedets "lyshårede smukkheter" skulle marsjere inn under meg med lys i hår og hender.  Så Lucia-sangen drar jeg til Oslo for å hente.

Underveis dit passerte jeg Lierskogen kulturkirke og der plukka jeg opp sangkoret Laagen og Tore Pwetterson som solist i en sak lagd av han Sigvart. Han Sigvart Dagsland.

I 2015 var det mange som reiste langt. Og reiste langt og farefullt med båt. Det resulterte i at en stor gjeng norske artister slo seg sammen for å bidra litt til Kirkens Nødhjelp. I dagens luke finner du den aldeles strålende låta "Når båten seiler inn". Og da kan jeg vel også si at jeg mener at etter at båtene seilte inn - så forlot den norske humanismen landet omtrent samtidig. Siste rest reiser snart etter tror jeg. I romjula har jeg hørt snakk om.

Et par adventsvers ble det også plass til i dag. Samt en sak fra romjulskonserten til Vox Egeri i Vestfossen kirke 29. desember 2019.

Så var det dagens lille oppfordring da: Vaske det vaskes skal, men ikke henge opp tøy ute. Husk det er søndag.

Hold avstand til alt og alle og bruk ikke munnbind hvis du skal intervjues på Tv. Da forsvinner all diskant og det du sier høres hult ut og det vil du vel ikke...

Vær forsiktig med lys og hår. Brent hår lukter vondt og smaker ikke på langt nær så godt som brente mandler!

Fyr opp. Fyr løs. La flammen brenne!

Aleksander Kristoffersen, Jørgen Amundsen og Vetle Hæg Nymoen fremfører Trygve Skaug sin "Gi meg nåde".
Vestfossen kirke. 2. feb. 2020

Adventsvers

Nå tenner vi det tredje lys,
det er et hellig tall.
Vi venter på at kongen vår
skal fødes i en stall.

Opptaket er gjort i Vestfossen kirke 17.november 2019.

Dette var åpningsnummeret i julekonserten "Vår egen julekonsert" som ble holdt i Vestfossen kirke søndag 15. des i regi av Gospelkoret Celebration og Øvre Eiker musikkorps.

Lucia-konsert i Oslo Domkirke 13. des 2015.
Sammen med aspirantkoret i Det Norske Jentekor.
Dirigent KSS: Marit Tøndel Bodsberg
Dirigent DNJ: Anne Karin Sundal Ask

Opptaket er fra Vox Egeris romjulskonsert "Julestemninger" i Vestfossen kirke 29. des. 2019.

Opptaket av sangkoret Laagen og solisten Tore Petterson er gjort i Lierskogen kulturkirke 17. desember 2017

Flere titalls av våre mest folkekjære artister har sammen spilt inn sangen "Når båten seiler inn". Alle inntekter skal i sin helhet gå til Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger.

Adventsvers av Inger Hagrup

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede