Velkommen til luka for 14. desember

"Det bakes og brygges, vaskes og pyntes, klippes og klistres rundt om i alle hjem her i landet.Det er så mye som skal gjøres i disse siste hektiske ukene før jul. Vi veier og måler: smør, mel, bakepulver, rosiner, mandler og sukker - ja kilo på kilo av sukker. Kanskje det lønner seg å kjøpe i stroe partier? Litt økonomisk må en jo være sånn like oppunder jul."

Resten av denne fabuleringen fra 14. desember kan du lese lenger ned i dagens julekalender.

Av musikalske innslag bys det i dag på Vestfossen Mannskor, EikerKoret og Vestfossen Salongorkester. Den "store nye julekonserten" kommer til å ligge i luka med mer eller mindre javne mellomrom fram mot julaften. Fordi de fortjener og fordi det er hørbart for å si det forsiktig. Med i sin digitale konsert har de også tatt med innslag fra Øvre Eiker Musikkorps og sangkoret Celebration sin julekonsert i Vestfossen kirke i fjor.

Ved juletider i fjor slapp Johny Aasgaard sitt lenge etterlengtede album. Han hadde nok sett for seg et anneledes 2020 enn det det ble... Det har vi vel egentlig alle... Men han skulle nå liksom reist rundt å spellt og presentert den fantastiske skiva si! For dagens luke har jeg plukka fram Johny i 1993 utgave. 27 år siden. Hehe. Og han har selskap med resten av gjengen i CIA.

Utprega julemusikk er det ikke, men så sa jeg også ved oppstart av kalenderen at det kunne dukke opp "mye rart". Detta er et opptak fra storhetstida til CIA. Henta fra romjula i 1993, og Drammen Lyd sitt tradisjonelle "Rockegilde".

Under Vertavofestivalen 2019 hadde Brazz Bros et korps-seminar med Øvre Eiker skolekorps og Krokstad & Solberg skolekorps.  Det hele ble rundet av med et fyrverkeri av en konsert. I dagens luke en smakebit i form av "Happy".

Frode Moen hadde jeg i tidligere tider mye morro sammen med i Radio R-35. I dag slipper jeg han løs her med "Blue Christmas". Han var en av to som absolutt skulle ha meg til å "synge" litt i studioet til Herold på Simostranda...

Og fra Drammen kommune sin julekalender dukker Vegard Øyen og Kristine Hesjadalen opp. 

Og litt utpå eftan kan det vel tenkes det kommer litt påfyll her...

Inntil det: Vask henda, knær, tær og hår. Bruk munnbind og hold deg langt unna folk. Eller hold avstand som det vel heter. Alt tyder nå på at det også i 2020 blir jul. Da blir det også fort romjul. og nytt år. Og da kan vi jo håpe på et litt bedre ett. Uten at jeg med det mener at detta har vært dårlig. Det har det ikke, men det har vært fryktelig annerledes!

Det har vært en tradisjon i Vestfossen at de tre ensemblene; Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen Mannskor har arrangert en felles julekonsert.
Årets konsert ble dessverre avlyst som så mye annet i disse tider.
Som en erstatning har de tre nå gått sammen om å lage en digital konsert satt sammen av klipp fra tidligere års arrangement.
I årets digitale konsert har de også hentet inn klipp fra Øvre Eiker Musikkorps og koret Celebrations julekonsert i Vestfossen kirke i fjor.

Opptaket er gjort på Folkets Hus i Krokstadelva under Vertavofestivalen 2019.
Brazz Bros hadde korps-seminar med Øvre Eiker skolekorps og Krokstad & Solberg skolekorps.
Det hele ble rundet av med et fyrverkeri av en konsert. Her er en smakebit.

Detta er henta fra en av mine store musikalske opplevelser i 1993. Rockegilde i Drammen..
Salige CIA med "ekstramann" Espen Fjelle på scenen.
Jeg er en mann av store ord, men tar sjelden feil:
"Dette var noe av det råeste innaskjærs på den tida."

Denne er som du ser henta fra Drammen kommunes julekalender 10. desember.
Men 14. desember passer det fint her med selskap av Vegard Øyen og Kristine Hesjadalen som spiller og synger "Christmas Song"

Denne lille saken er hentet fra DT&BB 14. desember 1970.