Velkommen til 15. des og ny luke

Sakte, men sikkert går det mot julekvelden. Ikke enig sier du. Synes det går for fort. Rekker ikke det du skal. Slapp av; det er stress nok til alle!

Nå er det et sånt sørpeføre ute her at jeg bare blir nødt til å synge sjøl i dag. Så i dag får du det desidert beste fra årets julekalender. Egenreklame og selvskryt skal en høre på, for det kommer fra hjertet. Når koronaen er over skal jeg ha min egen julekonsert. Det blir vel da i september tenker jeg. Samtidig som Nidar kjører ut julemarsipanen slik at den kan nytes i pausen som vil bli konsertens beste og lengste innslag.

Har du tenkt over det: det er litt mindre stress med dissa konsertene i år... Du slipper på en måte å velge mellom tusenvis... Vestfossen Salongorkeseter, EikerKoret og Vestfossen mannskor løste dette på en glimrende måte i år. Med å sette sammen highlights og servere dem! Den konserten har jeg allerede delt noen ganger, så den får vente til i morgen, men du slipper ikke helt unna i dag heller. Fra deres julekonsert i 2018 ligger "Christmas Lullaby" i kalenderen.

Det ligger også et oppslag fra Buskeruds Blad 13. juni 1944. Det hadde vært sangerstevne på stedet og avisens "utskremte" serverer i avisen en anmeldelse av friluftskonserten hvor 12 kor deltok, og om Vestfossen Mannskor skrives det: "Et kor som uten tvil rangerer som et av forbundets beste". I klartekst betyr dette at koret tilhørte eliten i Norge.

Han Herold på Simostranda er i dagens luke ikke bare innblanda i min utrolig flotte sang, men også i Elin Støa sin; "Himlen i min famn. I dagens luke finner du også Vox Egeri med "O nata lux". Opptaket er fra deres romjulskonsert i Vestfossen kirke i fjor. 

For noen år siden la Dagfinn Kolberg "Vinternatt" ut på Youtube. I dag deler jeg den med dere og snart inviterer han vel til konsert ved Grøllafurua igjen også.   

Og vil du ikke til fjells kan du sammen med Øvre Eiker skolekorps dra "Ut mot havet". 

Så avslutning da! Vaske hender knær og tå. Tre et munnbind på. Rusler du ut så gå omveier for å holde meteren... jula kommer krypende nå så se deg godt for sånn at du ikke snubler i den...

Innspilt oppe hos han Harold Rasmussen på Simostranda i 2005. Altså en "evergreen" detta nå.
Egenreklame og spesielt selvskryt skal en jo høre på. Det kommer visstnok rett fra hjertet.

Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen mannskor fremfører her en liten perle hentet fra deres julekonsert i 2018. Ensemblene dirigeres av Jørn Hogn Kristoffersen.

Sommeren 1944 var det sangerstevne i Vestfossen. 12 kor deltok og etter friluftskonserten som ble holdt skrev Buskerud Blads "utskremte" et fyldig. Her ser du starten og rosen Vestfossen mannskor fikk. Et av landets beste!

Elin Støa; "Himlen i min famn"

"O nata Lux". Vox Egeri fra deres romjulskonsert i Vestfossen kirke i 2019.
Dirigent Aage Normann Eilertsen

Dagfinn sa selv om denne låta og videoen da han la den ut på youtube i 2016:
Fant denne godbiten på en ekstern harddisk jeg ikke hadde sjekka på en god stund :-)
Vinternatt er fra plata Funnet min flokk (2004). Video laget i 2009, med opptak fra miniDV-kamera, derfor en dårligere oppløsning, men det går jo helt fint.
Stemningen er der, og låta er jeg veldig fornøyd med.

Øvre Eiker skolekorps fremfører "Ut mot havet" av Edvard Fliflet Bræin.
Dirigent: Mari Skogly
Arr: Petter Anthon Næss