Velkommen til luka for 16.desember

Min grøderike knoll
har båret tusen foll,
før jul jeg går i moll
for Dem og Dere
Desember speller bass,
musikken er så krass.
Jeg tar en fillet jazz
på handklavere!
 

Det var siste verset i Hans Aleksander Hansen sitt dikt: "Sleng en slant i brønnen". Et dikt som sto på trykk i Arbeiderbladet 16 desember 1970. På dagen i dag. 50 år siden. Hele diktet kan du i dag lese i min ringe julekalender.
 
Den 1. desember i fjor slapp også Øystein Remme en praktfull liten sak. Sangen heter "De tre vise menn" og du finner den her.
 

Den 14. desember fikk Eikertun Helsehus besøk av Hokksund Felleskor.
Koret ledet av Arne Eide, holdt utekonsert og sang kjente julesanger for beboere ved Eikertun og besøkende ved Trivsels- og mestringssenteret. I dagens luke ligger Øvre Eiker kommunes video fra seansen.

I luka ligger også den digitalke julekonserten til Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen mannskor. I tillegg medvirker Celebration og Øvre Eiker Musikkorps. Denne konserten ligger i flere av lukene allerede og vil nok dukke opp igjen også. Flott som den er!

Tre ungdommer har også funnet sin plass i dag. Du får Simon Dunn og hans piano i et opptak fra kultursalen ved ungdomsskolen i Hokksund og du får Leonard Cohen sin "Hallelujah" henta fra UKM i Øvre Eiker i februar. På scenen Emilie Ingebrigtsen og Carl Abrahamsen

Så var'e denna avslutninga da! Det er altså fortsatt høyst påkrevet at du vasker hode, hender, knær og tå. Rekker du ikke ned eller orker du ikke lukta der nede ved tåpartiet, så tre et munnbind på. Hold avstand og test deg for alt mulig hvis du får symptomer.

Ha ein slik strålande onsdag - og så preikast med seinare med eller utan munnbind på!

 
 

Den 14. desember fikk Eikertun Helsehus besøk av Hokksund Felleskor.
Hokksund Felleskor, ledet av Arne Eide, holdt utekonsert og sang kjente julesanger for beboere ved Eikertun og besøkende ved Trivsels- og mestringssenteret.

Regnet stoppet ikke sangkoret fra oppmøte. De bidro med vakre julesanger og varm formidling av julestemning. Mange av tilhørerne deltok med tydelig røst og god kjennskap til melodiene, vi fikk en fin stund sammen. Utekonserten brakte fram minner og betydningen av å ivareta gode og viktige tradisjoner.

Takk til alle i koret, for deltakelse og inspirasjon inn i julehøytiden!

Opptaket er gjort under UKM Øvre Eiker. Bibliotekscenen i Hokksund 13. feb. 2020

Det har vært en tradisjon i Vestfossen at de tre ensemblene; Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen Mannskor har arrangert en felles julekonsert.
Årets konsert ble dessverre avlyst som så mye annet i disse tider.
Som en erstatning har de tre nå gått sammen om å lage en digital konsert satt sammen av klipp fra tidligere års arrangement.
I årets digitale konsert har de også hentet inn klipp fra Øvre Eiker Musikkorps og koret Celebrations julekonsert i Vestfossen kirke i fjor.

Dette diktet: "Sleng en slant i brønnen" av Hans Aleksander Hansen sto på trykk i Arbeiderbladet 16. desember 1970.
Avisen finnes i Nasjonalbibliotekets arkiv. nb.no

Første desember 2019 slapp Øystein denne flotte saken "De tre vise menn".

Opptaket ble gjort i kultursalen på Hokksund ungdomsskole 31. okt. 2020.