Velkommen til luka for 17. desember

Vestfossen Salongorkester med sin dirigent Jørn Hogne Kristoffersen fremførte  den ukrainske melodien "Carol of the Bells" i sin avdeling under julekonserten i Vestfossen kirke 8. des. 2019. De fortsatte med "Christmas Valse" av den franske komponisten Alfred Margis. - De to ligger i dagens luke.

Året 2020 ble et helt spesielt år også for Fiskum skole- og ungdomskorps. Korpsets planlagte julekonsert 16.12 i Fiskum kirke måtte avlyses.
Men korpset ville gi alle sine venner i bygda en liten julehilsen som de deler med hele verden i denne videon; "Vise ved vintersolkverv". Korpset håper den kan være til glede for mange og ønsker alle alt godt i julen og samtidig et godt nytt år!

15.desember i fjor holdt Celebration og Øvre Eiker musikkorps julekonsert i Vestfossen. derfra får du i dag Mona-Lisa Lieng og sangglade barn med "Julekvitrevisa".

I fjorårets riomjulkonsert i regi av Vox Egeri spilte også Hanne Thygesen og Ted Rogers. I dagens luke ligger "To a wild rose", hentet fra den konserten.

Og som vanlig ligger det en sak eller to som ikke har nevneverdig med jul å gjøre. Vis kal tilbake til da sommertoget tok en rast i Vestfossen og vi skal til Biblioteket i Hokksund og Ulabrand sin "Tussmørk.konsert" der i høst.

I tillegg skal det fabuleres litt rundt overdreven førjulsfeiring... ikke fra i dag da... da tenker vi jo ikke på sånt... men de gjorde det visstnok i 1970. For femti år siden. Den slags tanker har vi vel nå alle kommet over og lagt bak oss.

Så avslutningen for dagen da:

Vaske hode, skulder, kne å tå. Ikke glem henda under den operasjonen da. Men det er trolig sånn at vasker du hode, skulder, kne å tå, så får du samtidig vaska henda. Skarru ut å gå - så træ et munnbind på.

Hold avstand. Hold ut. Hold sammen.

Året 2020 ble et helt spesielt år - korpsets planlagte julekonsert 16.12 i Fiskum kirke måtte avlyses.
Men korpset ville gi alle sine venner i bygda en liten julehilsen som de deler med oss her.
Korpset håper det kan være til glede for mange og ønsker deg alt godt i julen og samtidig et godt nytt år!

Vestfossen Salongorkester med sin dirigent Jørn Hogne Kristoffersen fremførte den ukrainske melodien "Carol of the Bells" i sin avdeling under julekonserten i Vestfossen kirke 8. des. 2019. De fortsatte med "Christmas Valse" av den franske komponisten Alfred Margis.

Opptak fra Vestfossen kirke 15 des. 2019.
"Vår egen julekonsert" i regi av Øvre Eiker musikkorps og Celebration.

Hanne Wigen Thygesen & Ted Rogers fremførte Edward Mac Dowells "To a wild rose" under Vox Egeris romjuslkonsert "Julestemninger i Vestfossen kirke, søndag 29.des. 2019.

"Recorded" live at Sommertoget in Vestfossen, Norway, 16 aug. 2017.
The photographer has to say that his hands could have been more steady and the sound could have been better.

Ulabrand med Aleksander Kristoffersen som vokalist holdt konsert på biblioteket i Hokksund. 24 sept. 2020.
Her er de med Trond Wagelids melodi og Ingvar Hovlands tekst; "Veien smal, porten trang.

Den lille epistelen om overdreven førjulsfeiring er hentet fra DT&BB 17. desember 1970. På dagen i dag 50 år siden...