Luka for 18. des. er slått opp eller inn

Julekrybba er Kirka i Øvre Eiker og Haug menighet sin gave til menneskene i bygda vår. Vi har tatt med oss noe av det fineste vi har, julens fortelling, og plassert den opplyst og synlig midt i bygda vår.
Julaften blir det feiring ved julekrybba - mer informasjon og påmelding på www.eiker.kirken.no
(Foto: Kirka i Øvre Eiker)

Da er det under ei uke igjen da. Under ei uke til julaften. Og bare en tolv, tretten dager igjen av 2020. Men om et par, tre dager, så snur sola og det går mot lysere tider igjen... men da er det også bare et halvt år til det igjen går mot mørkere tider... - vi får bruke tida så godt vi kan. Og her i huset kan det komme godt med. Jeg er langt etter skjema på baking av krumkaker, fattigmann, pepperkaker, riskaker og sjokokuler med ettersmak. Deadline er natt til onsdag. For onsdag kommer damene fra "City Maid" for å gjøre reint her til jul.

I dagens luke finner du vinneren av årets "Stjernekamp" på NRK. 13. desember 2018 sto Knut Marius Djupvik på scenen i flerbrukshallen i Vestfossen og sang "O helga natt" så taket løfta seg. Litt usikker på om det har landa enda. Han var der sammen med Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla, Petter Anthon Næss, Øvre Eiker musikkorps og flere. Der var også Eikernytt og Roy Hansen. Heldigvis. Fra den konserten ligger det et "sammendrag" i dagens luke.

Vestfossen Mannskor, EikerKoret og Vestfossen Salongorkester har måttet plukke ned igjen sin digitale julekonsert. Dem har havna i en opphavsrettskrangel med youtube. De håper at de kan få konserten opp igjen. Det samme håpes her. Men Vestfossen Mannskor og Vestfossen Salongorkester blir det uansett i dagens luke. Fra julekonserten i 2018 finner du "Glade Jul".

Hver dag fram til julaften loves det mannskorsang fra Vestfossen Mannskor

I dagens kalender ligger også Advent Ambassadors med "The gift of a lifetime". Opptaket er fra Adventistkirken i Mjøndalen. Fra Kongsberg kirke ligger det en sak med Hilde Melquist og Numedal Gospelkor "Joyful Joyful".

Førjulsdansen står i dag Eiker Spellemannslag for. Men slett ikke alene. De er sammen med den yngre garde i Eiker Strykeorkester og Øvre Eiker slagverksensemble. De går eller spiller "Firetur. Og med den har jeg fått stellt pent med de unge håpefulle i dag også.

Håpefulle er nok også Mona-Lisa Lieng og Olav Aas. Sistnevnte har vært i studio og spillt inn ei soloplate som kommer så fort koronaen er over og det går an å ha et heidundrende plateslipp. Den nyheten er egentlig en skikkelig god julepresang. I dagens luke ligger en duett "fra tidligere tider".

Så var det det reglene for Høie og lave da. Eller fra Høie til de lave: Vaske hode, skulder, kne og tå. Lukter det for vondt der nederst nede mot underlaget når du kommer dit, så tre et munnbind på.

Hold avstand! Hold fred! Hold ut! Hold sammen!

Vestfossen mannskor med Glade Jul fra julekonserten i Vestfossen kirke 2018.

Advent Ambassadors fra sin julekonsert i Adventistkirken i Mjøndalen 21 november 2016

Opptaket er gjort under konserten "Eiker Folk". Eiker Spellemannslag, Eiker Strykeorkester og Øvre Eiker slagverksensemble hadde her slått seg sammen og ga en konsert! Publikum fikk høre et spennende utvalg musikk, både folkemusikk, klassisk musikk, popmusikk og samtidsmusikk,

Mona-Lisa Lieng og Olav Aas med Mona-Lisas tekst og melodi: "Høstens ord".