Kalenderluka for 19. desember er åpen

Den foreløpig siste selfien... og nei det er ikke kjøpeskjegg

Da er vi framme ved tredje lørdag i advent. I morgen er det fjerde søndag i den derre adventen. Det er jo venten det dreier seg om. Altså vente.

- I dag skal jeg vente på noe godt. Er liksom så mye bedre å vente på det enn på det som ikke er så godt! Så i dag skal jeg blant annet vente på bedre vær, bedre humør, bedre klær. Kanskje ikke bedre klær. Men finere. Husker jo litt tilbake også, til den gang en skulle være pen i tøyet... Nei, fra spøk til revolver; egentlig har jeg tenkt å vente på bedre tider. Og de skal komme. Komme snart. Allerede i dag tenkte jeg det var greit at startskuddet for bedre tider kom. Og derfor slenger jeg Henning Kvitnes i selskap med Koret på Botsen inn i dagens luke. Låta heter "Harde tider".

I dagens luke finner du en sak ført i pennen av en kar som i tidligere tider bodde på Darbu; Trygve Hoff. Jeg har antydet at en luke i min kalender ikke er en luke uten at Mannskoret er der. I dag synger de "Nordnorsk julesalme". En av de fineste julesangene som finnes.

Dagfinn Kolberg har latt bjellene klinge på Holtefjell. Mens ansatte i Øvre Eiker kommune på Teems bidrar med "O jul med din glede". Den er på sånn litt gammalmodig norsk; "kostelig". Jeg digger den saken der. Selv å grusomt det låter. Men gjengen bak får en sekser på terningen for forsøket og for ideen. Satser på at det kommer en oppfølger.

Fra Lieravdelingen i kalenderen dukker i dag Øystein Remme opp. Sangen i dag heter "Bestefars jul". Og fra Drammen kommune sin egen julekalender har jeg vært frekk nok til å snappe ei tidligere luke der. Elever fra Mjøndalen barneskole synger "På låven sitter nissen".

Akkurat det håprer jeg at han gjør. For jeg er redd nissen jeg. Men går litt bedre nå når jeg vet hvor han er. Da kan jeg unngå å gå dit. Den gang da jeg var liten turte jeg ikke å gå forbi skatollet i stua i leiligheten vi bodde i på Loesmoen ,for jeg hadde kommet i skade for å se ei nissemaske inni der... der bodde nissen!

Så avslutningen da: Som i går er det fortsatt viktig å vaske hode, skulder kne og tå. Dersom du er av de som klarer å komme helt ned til bunnen av kroppen. Altså ned til tåpartiet og du synes det lukter litt vondt. Tre et munnbind på. Er blant annet derfor vi har fått dem. Ja, fått og fått. Mitt koster flere hundre kroner, men virker og kan brukes som et klesplagg i tillegg. To fluer i en smekk der altså.

Siste ordre eller befaling fra Høie til oss lave er:

Hold kjeft!  Hold fred! Hold avstand! Hold ut! Hold sammen!

Med Koret på Botsen og Henning Kvitnes.
Fra innspillingen av Bortkomne julestjerner.
Filmet under opptakene i gymsalen på Botsen, lyden er hentet fra plata.
Produsent Erik Hillestad, Kirkelig kulturverksted.

Har vel sagt det før, men soer det igjen. Nesten ingen luke i julekalenderen uten at Vestfossen Mannskor finnes der. I dag er det Nordnorsk Julesalme, Trygve Hoff sin vakre julesalme, i et opptak fra 2016, året Vestfossen Mannskor fylte 100 år. Dirigent er Per Gomperud. Denne videoen la de ut på sin egen youtube-kanal i går. Den kanalen blir sikkert verdt å sjekke med jevne mellomrom framover.

Bjelleklang på Holtefjell i Øvre Eiker og Flesberg!
Kan det bli bedre...? Tror ikke det nei.
Kong Vinter banker på og det er den fineste solnedgangen i verden. God Jul !

Jula består av mange vakre kvad
Dette er ikke er slikt, men vil kanskje gjøre deg glad
Kriseledelsen ville gjøre som KORK
Men å opptre på Teams kan være et ork
Å synge synkront er ikke for alle
Heldigvis er de bedre på å få ned smittetallet
For sammen med dere får vi det til
Bekjempe korona vi sammen vil
Vi ønsker dere alle en riktig god jul
Hold avstand, vask henda og ikkeno tull! ❤️

(Og for dere som ønsker å bli med i sangen
har vi forsøkt oss på teksting, en stemme av gangen)

Øystein sier selv_
Mine gode venner Thomas Fritsø, Knut Ingolf Brenna, Hans Cato Kristiansen og Frode Skinstad spiller på denne

Min søster, Sissel Remme har tegnet, og Ida Knudsen Ølstad har sydd sammen videoen.
Tatt opp i Norsk Lydstudio av Peter Michelsen og mikset og mastret av Frode Skinstad.

"På låven sitter nissen". Elever fra Mjøndalen barneskole.