Her er den - luka for 21. desember

Når vi er ferdige med denne mandagen er det ikke flere mandager å bruke før jul i 2020. Da er det bare en tirsdag og en onsdag igjen før det er torsdag og julaften. Det er faktisk bare denna og en mandag til igjen av 2020 også... Så tida går eller flyr om du heller vil det.

Her står den vel mer stille tror jeg. Tenkte å bruke et par timer jobb i løpet av dagen ellers blir det vel å sitte stille i ro og vente på at julefreden skal senke seg. Mens jeg da sitter stille tenker jeg å forsyne meg litt av gårsdagens krumkakebakst og et par sjokokuler med ettersmak kan det også bli. Men da først i kveldinga. Årets ettersmak er Linie Aquavite.

Dagens julekalender er forøvrig fylt med flere "Gobiter". Den fineste synes jeg er en ti år gammel sak fra Vestfossen kirke. Og stort eldre enn det er det umulig å få opptak fra Vestfossen kirke. Den ble jo innviet det året. Jubileumsåret, 2020, ble nok ikke helt som tenkt der heller. Men jeg har funnet fram en sak fra kirken tatt opp rett oppunder jul i 2010. Mari Halvorsen synger "Sonjas sang til julestjernen".

Sonjas sang til julestjernen finner du ikke i videoen: Betel Misjonskirke Mjøndalen synger julen inn. Men der finner du til gjengjeld et helt knippe med kjente og kjære julesanger. Tror det er det de kalles. Trolig litt avhengig av hvem du spør... Men, det skal han ha, Kjell Erland Grønbck, mannen som troner øverst på KRF's stortingsvalgsliste 2021. Her har han satt sammen et flott program. Faktisk mye bedre enn det han går til valg på, naboen her oppe på Ormåsen. Jeg satt og koste meg i selskap med den involverte gjengen i går kveld. 40 minutter med julesang og kos. Og da kan jeg vel også si at julaften klokken 15.30 sender Misjonskirken Betel Mjøndalen julegudstjeneste. Rare tider - Strange times!

I et opptak fra Vestfossen kirke i romjula i fjor ligger det en sak med Vox Egeri. Jeg har også plukka fram mannskorkvartetten. I dag "Det lyser i stille grender" fra julekonserten i 2017.

I tillegg får du en liten videoreportasje fra arrangementet "Jul i Storgata", i Vestfossen fra 2012.

Selv synes jeg nå det begynner å bli litt lenge siden jeg har fått meg en lille en på tovet i Gudhjem. Drømmer om en retur på ettersommeren neste år... blir kanskje med drømmen. men drømmer er nå godt å ha da. I dahgens luke finner du av mine beste danske venner; Morten Wittrock og Jes Holtsø. Opptaket av "Crawfish music" ble gjort mens jeg nøt en lille en , eller vard et to, på torvet i Rønne sommeren 2019.

Samme sommer blåste Snowblind hetta av meg på Portåsen. Jeg fikk sommerens musikalske sjokk. De får "æren" av avslutte dagens luke... men den gjengen får vi høre mere til "after the corona time".

Så avslutningen da:
Som i går er det fortsatt viktig å vaske hode, skulder kne og tå. Dersom du er av de som klarer å komme helt ned til bunnen av kroppen. Altså ned til tåpartiet og du synes det lukter litt vondt.
Tre et munnbind på.
Er blant annet derfor vi har fått dem.
Ja, fått og fått.
Mitt koster flere hundre kroner, men virker og kan brukes som et klesplagg i tillegg. To fluer i en smekk der altså.
Siste ordre eller befaling fra Høie til oss lave er:
Hold kjeft! Hold fred! Hold avstand! Hold ut! Hold sammen!
Ha en strøken mandag - blå eller ikke...

Dette opptaket av Mari Halvorsen og "Sonjas sang til julestjernen" er gjort i Vestfossen kirke oppunder jul i 2010.

Betel Misjonskirke Mjøndalen "Synger julen inn 2020"
Her finner du mange kjente og kjære julesanger.
Programansvarlig og programvert er Kjell Erland Grønbeck.
Musikerne er, John Steen, James Robert Hendry, James Henrik Hendry, Sander Nystad Weum og Kjell Erland Grønbeck. Vokalprestasjonene står Vibeke Hol, Esther Janøy og Kristin & Kjell Erland Grønbeck for.

Opptaket er fra Vox Egeris julekonsert "Julestemninger" i Vestfossen kirke søndag 29 des. 2019.

Dette opptaket av Mannskorkvertetten er gjort av Morten Andersen under julekonserten i Vestfossen kirke 3. desember 2017.

En videoreportsje signert eikernytt.no. Fra arrangementet "Jul i Storgata" 2012.

Live at Rønne Torv, Rønne, Bornholm, sommeren 2019. Jeg drømmer om en retur i august... skulle så gerne hat en lille en på torvet i Gudhjem, Svaneke, Rønne, Christiansø....

Snowblind består av:

Linus Anderson, vokal og gitar (13 år)
Kristian Bjerkeset Solerød, bass (16 år)
Philip Rygh, gitar (16 år)
Lars Anderson, trommer (18 år)

Opptaket er gjort på Portåsen i Nedre Eiker 31. mai 2019 under Eiker Rock Ung.