26. okt, 2019

Vestfossen avsluttet sesongen med stil!

Det har vært klart et par uker at Vestfossen rykker ned fra Norsk Tipping-ligaen, men laget avsluttet sesongen med stil i RVS-parken, Strandajordet, Vestfossen i dag.

Dagens motstander var Valdres, som også rykker ned, og de hadde svært lite å stille opp mot et hjemmelag som hadde bestemt seg.
I løpet av drøye nitti minutter med fotball måtte Valdres sin keeper Dardan Sletten hente ni baller ut av nettet.
Jeg kan ikke huske en så stor VIF-seier i seriekamp siden oslolaget Grûner ble sendt hjem med 9-0 i sekken høsten 2012. Men kan selvfølgelig huske feil...

Hjemmelagets målshow startet allerede etter sju minutter da Jon Andersen Eide sendte hjemmelaget i ledelsen etter en corner.
To minutter senere fulgte dagens jubilant Hichem «Hicci» Bekkaoui opp da han kaldt og rolig sendte ballen i nota. Hicci spilte sin kamp nummer 200 for Vestfossen i dag og noen minutter etter sin egen scoring serverte han Emad Nayab ballen på et sølvfat og dermed sto det 3-0 i målprotokollen allerede etter 17 minutter.
Tre minutter før pause økte Martin Torgersen hjemmelagets ledelse til 4-0. I mellomtida hadde både Emad og Hikki hatt store målsjanser, nær sagt åpent mål, men bomma. Bomma gjorde også Valdres på sin eneste sjanse i første omgang. Men det var bare en stolpe som hindret bortelaget i å redusere til 3-1 etter 32 minutter.

Umiddelbart etter at dommeren blåste for pause ble hjemmelagets trener takket av. Fotballgruppas leder Nina Murphy overrakte Frode Johannessen en solid blomsterbukett som en markering av han nå gir seg etter sju år som trener. Frode vil bli ytterligere markert på lagets avslutningsfest senere i høst. Det vil nok også dagens jubilant Hikki bli, samt de som i løpet av sesongen har rundet 100 kamper for VIF.

Noen og enhver fryktet vel at hjemmelaget ville komme ut fra garderoben med cruisekontrollen på etter å lede 4-0, men den frykten viste seg helt ubegrunnet.
Laget hadde blitt enige om å kjøre kampen ut.
Både for å hedre treneren som gir seg og sitt trofaste publikum.
5-0 kom etter 55 minutter da en valdresspiller ble «presset» til å sette ballen i eget mål.
6-0 kom fem minutter etter ved Emad Nayab.
Martin Torgersen satte inn hjemmelagets sjuende nettkjenning etter 76 minutter. To minutter etter dette holdt innbytteren Håkon Olsen Wamstad på å øke ytterligere på en heading etter å ha vært på banen i om lag 30 sekunder.
Vestfossens åttende mål kom etter 86 minutter og nå var det en tidligere storscorer, Kim Vesterheim Berntzen, som sendte ballen i nota.
Målshowet ble avsluttet etter 89 minutter av innbytteren Marius Tandberg Nilsen.

De siste 25 minuttene måtte begge lag klare seg med ti spillere etter at Vestfossens Fredrik Smeby og Valdres sin spiller Sivert Månum ble sendt i garderoben etter en "insidiens" seg i mellom. Fredrik fikk sitt andre gule kort, mens Sivert fikk direkte rødt. I tumultene som fulgte pådro også Hicci seg et gult kort.
Gule kort in løpet av matchen fikk også Valdres sine spillere Eskil og Even Hauge.

Denne sesongen har Vestfossen møtt Brann 2, Sogndal 2, Godset 2, Vard Haugesund, Lysekloster, Djerv 1919, Fyllingsdalen, Fana, Stord, Fjøra, Os og Bergen Nord. En haug med kamper på Vestlandet. Neste sesong kan spillerne gå eller sykle til bortekamper mot Modum, Solberg, Konnerud, Stoppen, Drammen Bk, Jevnaker, Svelvik og Hallingdal.
Gå og sykle er vel å ta hardt i.
Men en epoke er over!
Fra neste sesong er motstandere lokale lag.
Og kanskje er det sånn at det er lettere å håndtere for laget. Både for spillerne og klubben som helhet.
I hvert fall lettere å håndtere enn spill i vestlandsligaen.
Både for spillerne og reisekassa.

Vestfossens plass i Norsk Tipping-ligane ovetas av enten Åssiden eller telemarkslaget Urædd.
Åssiden vant 4.div Buskerud ett poeng foran Modum.