Hat-trick for Roller Records på Kongsberg Jazzfestival.

Berdon Kirksæther åpå scenen under årets jazzfestival. Foto: Jan Ivar Høhrud

Gitarist, vokalist og låtskriver Berdon Kirksæther fra Vestfossen startet i 1993 plateselskapet Roller Records først og fremst som en mulighet til å gi ut egen musikk. Lite visste han vel den gangen om at Roller Records i dag skulle bli så store som de har blitt med flere spennende artister som oppnår utallige snurringer på Spotify og andre strømmetjenester. Dette er et plateselskap som er en ubetinget suksess og som fortsetter å vokse og det nyeste tilskuddet inn dørene på denne labelen er ingen ringere enn Bent Bredesen.
 
Onsdag 6. juli var første dag av Kongsberg Jazzfestival med et rent hat-trick fra Roller Records der de stilte med tre artister på samme dag. Først ut var Berdon Kirksæther & Compañeros som gikk på scenen klokken 12:00 og litt senere fikk vi oppleve Olé Ask & Yellow Cabs før Stina Nordskog med band gjorde dagen komplett med sin konsert i Jazzboksen senere på kvelden.
 
Compañeros spiller musikk i landskapet roots, folkemusikk og Nordisk jazz og var et friskt pust på årets jazzfestival. De som kjenner Kirksæther best som bluesrockgitarist i CIA og Twang Bar Kings med fyrrige bluesriff ble nok litt overrasket over tonene som strømmet fra scenen, men Berdon Kirksæther er en mann som trives best med musikalske utfordringer og musikk innen forskjellige sjangere og det er lett å se at han føler seg hjemme med Compañeros.
 
Konserten onsdag formiddag viste de som var tilstede at det ligger mye kreativ tankegang bak musikken til Compañeros. Her fikk vi servert instrumental eleganse som var en ren fryd for øret og vokal med sjel. Jeg kjenner godt til musikken deres gjennom platene They Came on the Western Wind, Volume 1 og They Came on the Western Wind, Volume 2, men hadde ikke hatt gleden av å se bandet live før i går og det ble det musikalske høydepunktet jeg hadde håpet på.
Tanken bak Compañeros er å utvide det musikalske uttrykket og inkludere forskjellige påvirkninger til en spennende og variert reise gjennom et mer kunstnerisk landskap, med mindre rene gitarsoloer og mer lydmaleri og stemninger.
Det budskapet kom ettertrykkelig frem på onsdagens konsert.
 
Etter at Øyvind Sørby som spilte klarinett/saxofon i Compañeros dessverre gikk bort, måtte Kirksæther tenke nytt. Han hentet inn Helge André Skarre Solberg på keyboards som kommer inn med ett nytt element til Compañeros sin musikk og er en ny epoke i deres musikalske reise videre.
Dette er noe som fungerer veldig godt og Helge André som er en dyktig musiker har smeltet perfekt inn i bandet med sine livlige akkorder fra tangentene.
Rytmeseksjonen som består av Roy Hanssen (trommer) og Erik Gabrielsen (bass/vokal) bringer med seg eleganse, en vidunderlig rytmesans og instrumental storhet.
Det var virkelig moro å se disse gutta fremføre noen helt eventyrlige låter som jeg ellers bare hadde hørt på plate.
 
Første låt på settlisten var They Came on the Western Wind som handler om de første innvandrerne som kom for tusenvis av år siden. Med herlige basslinjer fra Gabrielsen og bløte akkorder fra Kirksæthers akustiske gitar fikk vi høre en nydelig komposisjon som beskriver dette bandets musikalske tankegang.
 
Den andre låten var så ny at den hadde ikke fått noe navn ennå, men det kommer og som vanlig ble jeg imponert av låtskriveregenskapene til Kirksæther. Så fulgte Still Water som er en cover fra Daniel Lanois, en av Berdons favorittartister. En fantastisk låt som Berdon fremfører med en slående vokal som er en heder til originalen.
Go'låtene fulgte på med Spring Time og After The Goldrush som er en god gammel Neil Young låt fremført så fantastisk at de ville fått full akse0pt av opphavsmannen selv. På Distant Waves fikk vi høre skikkelig orgelbrus fra Skarre Solberg der han slapp seg løs på tangentene for alvor og det med innlevelse.
De avsluttet med stemningsskaperen Night Caravan og jeg tror at publikum gjerne skulle hørt flere låter fra dette fantastiske bandet. Berdon Kirksæther & Compañeros leverte et solid musikalsk høydepunkt og etter onsdagens konsert er jeg sikker på at vi vil få muligheten til å oppleve Compañeros flere ganger på Kongsberg Jazzfestival der de alltid vil være et naturlig tilskudd og ingenting er vel bedre enn det.
Et lite tips til slutt må bli å gå inn på Roller Records sin hjemmeside rollerrec.com for å bli bedre kjent med artister og plateutgivelser.
 
Denne anmeldelsen er ført i pennen av Jan Ivar Høgrud.
Den ble publisert på facebooksiden hans 8. juli 2022
Og her den 12. juli 2022.

Fantastisk musikalsk håndverk

Berdon Kirksaether & Compañeros
They Came On The Western Wind, Volume 2
Roller Records

Så er den endelig her den nye EP'n til Berdon Kirksæther & Compañeros
"They Came On The Western Wind, Volume 2"
 
 
Dette er ei skive jeg har ventet på i spenning. Det skriver Jan Ivar Høgrud i denne anmeldelsen og fortsetter med at dette albumet følger i fotsporene til They Came On The Western Wind, Volume 1 med den samme høye kvaliteten i forhold til de instrumentale ferdighetene, vokalfremførelsen og låtmaterialet.
 
 
Dette er virkelig ei plate du kommer til å bli glad i og igjen får vi møte singer/songwriter Berdon Kirksæther som virkelig har dette låtskriver genet noe som også gir seg så tydelig til kjenne på denne utgivelsen.
 
Dette albumet ble innspilt live på scenen på Down Under, som er musikkverkstedet og ungdomshuset i Mjøndalen hvor Kirksæther jobber som musikkinstruktør, noe som gir låtene en ekstra nerve og hvor du tydelig kan høre hvor samspilte de er.
 
Noen vokal opptak er gjort etterpå i tillegg til ekstra gitarer, mandolin og synth, for det er bare mulig å spille et instrument om gangen. De fleste er nok best kjent med bluesrockeren Berdon Kirksæther som ofte leverer langt røffere rytmer fra gitaren, men han trives best når han kan spille flere sjangere og får utfordret kreativiteten på flere måter.
 
Som han sier var tanken med Compañeros å utvide det musikalske uttrykket og inkludere forskjellige påvirkninger til en spennende og variert reise gjennom et mer kunstnerisk landskap, med mindre rene gitarsoloer og mer lydmaleri og stemninger, noe man helt klart må si er fullverdig gjennomført med denne platen.
 
Berdon Kirksæther & Compañeros er ikke redde for å tråkke opp nye musikalske stier i sin jakt på de gode melodiene og det er det som er så forfriskende med dette bandet.
De har utviklet et helt eget sound som er unikt for dem og hvor de kan utfordre kreativiteten til fulle. Kirksæthers gitar og Øyvind Sørbys sax/klarinett er igjen med på å gi lytterne en vakker og stilfull musikalsk opplevelse som er så tiltalende for hjerte og sjel.
 
Øyvind Sørby som dessverre har gått bort måtte foreta en stor musikalsk reise da han ble med i Compañeros, noe han gjorde på mesterlig vis. Han var en musiker som visste nøyaktig hvor mye han skulle legge ned i hver låt. Han kunne ha tatt det helt ut, men det som kjennetegner en stor musiker er å vite når nok er nok og Øyvind Sørby var en stor musiker.
Det er godt at folk får høre hva han sto for som improviserende musiker og får ta del i hans musikkglede og uendelig vakre toner som vil leve videre på disse innspillingene.
 
Åpningslåten They Came On The Western Wind handler om de første innvandrerne som kom for tusenvis av år siden og var sammen med Night Caravan fra vol.1 de to første låtene Kirksæther laget for dette prosjektet. Den starter opp med denne tunge deilige bassen fra Erik Gabrielsen og følges opp av melodiøse toner fra Berdon Kirksæthers gitar før den eventyrlige saxofonen til Øyvind Sørby faller på plass og kjærlig omfavner låten. Bassen fra Gabrielsen og trommene til Per Eriksen ligger som en stødig rytme hele veien og det hele føles nærmest ut som om du flyttes inn i et musikalsk univers hvor tiden står stille og du hengir deg til musikken.
 
Open Spaces som er en litt mer folk inspirert låt handler om frihetsfølelsen man bare får i storslått natur, og du kan lett danne deg disse bildene når du lukker øynene.
 
Let Love Rule Tonight er litt mer poetisk i sin tilnærming og handler om tilfredshet eller kjærlighet i det lille øyeblikket hvor alt føles bedre for en stakket stund. En melodiøs låt som åpner med denne nydelige klarinetten til Øyvind Sørby og hvor du får dette fantastiske koret som setter en magisk stemning.
 
På skiva får vi også en helt vidunderlig versjon av Neil Youngs After The Goldrush som jeg tror mannen selv ville vært svært beæret over. Dette er en låt som har fulgt Berdon siden han oppdaget Young på videregående og med denne versjonen er det trygt å si at han har adoptert denne låten og gjort den til sin egen.
 
Når det gjelder Emptiness In My Soul fant Berdon ut at hans egen demo hadde mer magi, så de baserte versjonen på den istedet. Dette er en låt med et klart Van Morrison avtrykk og hvor Berdon synger med hjertet utenpå skjorta og bekrefter at han i tillegg til sine fremragende gitarferdigheter også er en meget dyktig vokalist.
 
Winter Night var Øyvind Sørbys favorittlåt i Compañeros og siden han gikk bort en vinterdag syntes gutta i bandet det var passende at den ble dedisert til hans minne og slutten på en æra.
 
Derfor So Long Compañero. En nydelig melankolsk komposisjon som berører hjertet ditt med disse følsomme tonene som nærmest ruller av gitarstrengene og smelter sammen med de varme tonene fra klarinetten.
 
Dette er et fantastisk musikalsk håndverk på aller høyeste nivå og som uten tvil innfrir alle forventninger du måtte ha hatt på forhånd.
Det er ei skive som vitner om musikere som har lagt hele sin sjel i disse låtene
og jeg kan ikke få fullrost denne platen nok.
Det er stort, det er følsomt og vakkert og har du allerede lastet ned vol. 1, så er det bare å laste ned vol. 2 også. Så kan du bare lene deg tilbake og nyte hver eneste sang.
 
Denne anmeldelsen er ført i pennen av:
Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
23.11-2020

Så har han gjort det igjen! Levert fra øverste hylle!

Her er Berdons siste mesterverk:                                                                                                 

Ep'n: "They came on the western wind" vol.2

Låta "Winter Song (so long Comapanero) som avslutter denne seansen er en låt henta fra en annen verden og gir meg både gåsehud og frysninger. 

https://open.spotify.com/album/5xRrqXoIaDxp9oMBDXY6Es?highlight=spotify:track:0hze7UrorOdEQUYdeFoE5x

 

Nok en fulltreffer

Denne anmeldelsen av Berdon og Co er ført i pennen av Jan Ivar Høgrud.

Berdon Kirksæther & Compañeros er her med sin nye EP – They Came On The Western Wind, Volume 1 og det er virkelig ei kunstnerisk skive de presenterer for lytterne. Både instrumentelle ferdigheter og den vokale fremførelsen ligger på et svært høyt nivå. Denne platen viser det mangfold som Berdon Kirksæther sitter inne med som musiker og låtskriver og han er ikke fremmed for å komme med overraskelser.

Denne skiva speiler mange musikalske sanseinntrykk for meg og vekker interessen allerede fra Kirksæthers følsomme gitartoner på åpningslåten Night Caravan som følges opp av den nydelige og nærmest eventyrlige saxofonen til Øyvind Sørby. Det er nettopp dette samspillet mellom Kirksæthers gitar og Sørby på sax/klarinett som gir et så tiltalende inntrykk og er en ren nytelse for hjerte og sjel. Dessverre har Øyvind Sørby gått bort og er dypt savnet. Hans musikalske storhet og forståelse lever videre med denne platen.

Berdon Kirksæther går fra styrke til styrke med sine plateutgivelser og han klarer alltid å gi oss det lille ekstra med et variert låtmateriale som griper tak i deg og vekker din interesse og holder på den på en sånn måte at du bare må høre mer. Det er singer/songwriter Kirksæther du møter på denne utgivelsen hvor du får høre låter i landskapet mellom folk, roots og litt mer jazzete toner enn den bluesrockeren du kanskje kjenner best, men som alltid på hans plater er aldri de blå tonene langt unna. De instrumentelle låtene på denne platen minner meg til tider om Terje Rypdals eleganse i sine fineste stunder eller også det vakre utrykket til Jazzens far her til lands Jan Garbarek i forhold til blåseinstrumentene. Låter som Night Caravan og gladlåten Spring Time har begge dette strøket av ren storhet over seg.

Det er ikke hverdagskost at vi får oppleve ei så stilren og vakker plate som
Berdon Kirksæther & Compañeros nå er ute med, men her får vi en EP som virkelig oppfyller det og mere til. De gir oss her en sjelfull og til tider melankolsk lytteropplevelse av det helt store med låter som Burning From Within som har nettopp disse bløte tonene fra Kirksæthers gitar i tillegg til storslått koring som bringer minnene til 1960/70 tallets poplåter. Still Water er en helt fantastisk låt og en personlig favoritt for meg på denne skiva. En helt nydelig ballade som treffer deg i hjertet med sitt fantastiske gitarspill (som ikke kan nevnes for ofte her), sin lyriske tekst og hvor Kirksæther nærmest synger med sjelen utenpå skjorta, og hele tiden fulgt av Sørbys vidunderlige klarinett. Vi får også et lite hint av mystikk på den litt røffere låten Dark Ships som smyger seg innpå deg og som har den litt tunge rytmegitaren gående i bakgrunn og som gir deg den spesielle Ry Cooder følelsen.

Konklusjonen må være at dette er nok en fulltreffer fra Berdon Kirksæther. They Came On The Western Wind, Volume 1 er en fantastisk plateutgivelse på alle måter med et storslått lydbilde som nå ligger klar for nedlasting på alle strømmetjenester. Legg denne platen til i spillelisten din og len deg tilbake og bare nyt disse låtene. Som tittelen på skiva tilsier er dette volum 1 og det vil komme en volum 2 så vi har mye godt i vente fra Berdon Kirksæther & Compañeros.

Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
24.07-2020

Berdon Kirksaether & Compañeros
They Came On The Western Wind, Volume 1
Roller Records

 

Mektig Bluesrock

Gitaristen, sangeren og låtskriveren Berdon Kirksæther er en skikkelig veteran på den norske blues scenen. Som medlem i CIA turnerte han landet frem og tilbake og på kryss og tvers på 1990 tallet og sammen med blant annet Johny Aasgaard spilte de vel stort sett på enhver scene som var å oppdrive gjennom flere år og mange vil nok regne CIA som norges beste blues band. Det er nesten så man kan begynne å undre seg på hvordan et lite sted på kartet som Vestfossen kan fostre to gitarister i verdensklasse som Berdon Kirksæther og Johny Aasgaard, men det er ikke et spørsmål å dvele ved for lenge, vi skal være stolte av at disse fantastiske musikerne kommer fra vårt nærmiljø.

Nå er Berdon Kirksæther og hans band The Twang Bar Kings som består av 3 av 4 medlemmer fra CIA her med albumet Under The Seven Skies Of Time på Roller Records. Jeg må si jeg ble hekta og oppslukt av denne skiva fra de første tonene som trillet inn i øregangene. Fascinert er et annet ord som dukker opp i tankerekken, for er du virkelig glad i blues/bluesrock så er denne skiva et sjeldent funn som du vel så godt som aldri har hørt før på våre breddegrader og som vil fenge deg fra begynnelse til slutt.

Låtmaterialet på dette albumet preges sterkt av et Jimi Hendrix 60 talls psykedelisk sound, kanskje ikke så rart med tanke på at han er en av bandets store musikalske helter. Spesielt høres dette på åpningslåta Under The Seven Skies Of Time som er en intens rocker som starter med tunge trommer og møter oss med tekstlinjene «See me coming, i'm a dark horse running, gonna turn you upside down» og du føler umiddelbart i ryggraden at noe stort er på gang. Det er Berdon Kirksæther som har skrevet alle låtene på denne platen med unntak av Are You Experienced som er en Jimi Hendrix låt og hvor de hyller sitt musikalske forbilde på en sånn slående og verdig måte at mannen selv ville vært stolt som en hane.

Berdon Kirksæther er en gitarist av de virkelig store som han demonstrerer så til de grader på denne utgivelsen. Han øser ut av sin lange erfaring og plukker opp godbiter fra sin musikalske verktøykasse gjennom hele skiva og som lytter får du være med på turen og du føler deg beæret for at du har fått den muligheten. Her er det lange instrumentale vakre partier og gitarsoler som virkelig fanger oppmerksomheten din og som har den sterke Jimi Hendrix følelsen, men som også minner om David Gilmour i Pink Floyds glansdager eller også følsomme toner i beste Snowy White stil. Denne plata inneholder så mye solid gitararbeide som virkelig må høres og hele tiden backet opp av en rytmeseksjon som minner sterkt om Chris Layton og Tommy Shannon fra Double Trouble.

Tekstene på denne platen er en oppfinnsom og listig lek med ord og at Kirksæther vet å sette sammen tekstlinjer på et blankt papir blir ettertrykkelig bevist og det er kult som bare det. På låten Clint Eastwood Movies er det tydelig at gutta har vært like interessert i Eastwood filmer som undertegnede og du smiler skjevt da du hører en av Clintern's mest berømte sitater Make My Day Punk.

Denne skiva føles nærmest ut som en road movie i beste Coen Brothers eller Quentin Tarantino stil hvor de cinematiske bildene blir malt på veggen og du er med på en reise nedover amerikanske støvete veier og hvor overraskelsene kommer på rekke og rad med låter som When The Moon Is On The Rise, East Of The River og Some Kind Of Voodoo fremført med Kirsæthers vidunderlige hviskende vokal som er med på å øke mystikken. Alt regissert så til de grader mesterlig av Berdon Kirksæther & The Twang Bar Kings. Dette er så utsøkt deilig gjennomført til fingerspissene og er fullt av nerve og sjel ned til hver minste detalj.

Det er umulig å ikke falle pladask for dette albumet for det leverer så til de grader på alle nivåer og fra det øyeblikket du trykker på play får du bli med inn i deres musikalske univers Under The Seven Skies Of Time, som så absolutt er et bra sted å være. Det er bare å lukke øynene å bli med på en magisk musikalsk reise som du ikke har lyst til å avslutte.

Dette er en av de mektigste, kuleste og mest betydningsfulle utgivelsene i
år som setter standarden for god blues/bluesrock og som uten tvil seiler opp som en all time favoritt for meg og jeg tror mange med meg vil dele den oppfatningen. Dette er skiva som hører hjemme i enhver platesamling med respekt for seg selv. Du kan laste ned skiva digitalt, men det beste er selvfølgelig å kjøpe den fysiske platen, og du trenger ikke bekymre deg for at den blir stående i hylla og samle støv for den vil være i daglig bruk. Dette er ei plate som vil glede og begeistre deg, som du vil omfavne og verdsette høyt. Kos deg med denne skiva.

Jan Ivar Høgrud

Radio Modum
08.07-2020

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
Under The Seven Skies Of Time
Roller Records

«Clint Eastwood movies» har en fet singer/songwriter-ånd over seg med tung melankoli og gyngende groove med en viss Snowy White-følelse og lang arm inn mot Pink Floyd-terrenget. Spennende arrangert og rytmeseksjonen, den produserte boksete vokallyden og de mange lekre gitardetaljene spiller så fint sammen at det er umulig å ikke bli fascinert. Det er som å være på en fet og rockete blueskonsert, og spacerock-følelsene kommer..." - Johnny Andreassen i Blues News.

Spennende elektrisk blues og bluesrock

Fem av seksmulige B'er i Bluesnews!

"Bluesgitarist og sanger Berdon Kirksæther og hans intenst rockende The Twang Bar Kings er tilbake med mer spennende elektrisk blues og bluesrock fra undergrunnen av norsk musikkliv.

Nærmere bestemt fra Vestfossen i det vi en gang kalte Buskerud fylke, tuftet på noen av restene av CIA, bluesrockbandet som turnerte Norge på tvers og langs sammen med blant andre Vidar Busk, Knut Reiersrud og Marius Müller på 90-tallet.

I en mer eksperimenterende form finner Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings frem til et bluesuttrykk vi sjelden eller aldri har hørt her til lands.

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings er noe langt mer enn et ekko fra tidlig 70-tall, selv om mye av musikken er inspirert av perioden 1969-1973. Nyere band som Simple Minds (vi snakker da 1980) har vært innom noe av det de gjør. Bare hør «Can’t get you off my mind». Den ørkenpsykedeliske rocken til Calexico spøker i bakgrunnen på “East of the river».

Bandet sparker mer i retning Jimi Hendrix på låter som «That’s the way», men tar også stemningen helt ned på bluesens blødende grunnfjell med slowblues-bedende «Say you will». Her kommer bandets Peter Green og Robben Ford-følelser fint frem i en deilig blues som er akkurat passe påkledt. 
«Some kind of voodoo» tipper hatten i retning sterkt savnede Dr. John. New Orleans-sydende bluesgroove der gitarene igjen bevrer med en eleganse og følelse som høres ut som det er så enkelt å få til. Det er ikke det. Primitiv og groovy base der lite forandrer seg, men å finne den balansen og nerven og driven som Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings gjør her, skal det mye øvelse til.

Avslutningen med «All I need» og «You put a spell on me» (nei ikke den sangen!) er akkurat så innovativ og spennende som plata begynte, og jeg lener meg tilbake. Slipper frem et smil, jekker meg en øl, og tenker: Dette albumet skal jeg jaggu spille en del ganger denne helgen!

Om du finner elementer i den skrothaugen Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings graver i, som du kjenner har vært en del av ditt musikalske liv, så er det bare å gjøre alt for å få tak i dette albumet. Digitalt eller på CD. Jeg foretrekker det fysiske formatet, det tror jeg bandet gjør også med tanke på hvilken verden de kommer fra. Dette er en unik plante i norsk musikk og norsk blues. Nyt den!"

Det skriver Johnny Andreassen i Bluesnews - og hele anmeldelsen kan du lese her: 

https://bluesnews.no/musikkanmeldelser/bn114-april-2020/spennende-elektrisk-blues-og-bluesrock?fbclid=IwAR0krrFL1ULFt6NDL6GynRccVpVDDg5EkN-538LCkaKkL_IOUT8nCsWIAQw

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings

Her vil du etter hvert finne stoff om og med Berdon & The Twang Bar Kings.

 

- Berdon & Companeros

- Gjermund & Berdon

- CIA

og annet Berdon har lagt og legger sine musikalske talenter og årer inn i...

Her er siden til Berdon hos plateselskapet:  http://rollerrec.com/artists/artist_berdon.html

Her er siden til Berdon & The Twang Bar Kings hos plateselskapet:  http://rollerrec.com/artists/artist_berdon%20tbk.html 

Her er siden til Gjermund & Berdon:  http://rollerrec.com/artists/artist_gjermundberdon.html

Her er siden til salige CIA:  http://rollerrec.com/artists/artist_cia.html

 

 

 

Great music, great guitarplayer, great band!

"When The Moon Is On The Rise"
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

Den råeste sangen I manns minne!😎

"Mama Roll Over"
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings

Berdon Kirksaether & The Twang Bar (NO) live in 2016 doing a version of the iconic blues song "Susie Q", originally written by Dale Hawkins in 1957

Eerie and moody song. Great performance.

"Some Kind Of Voodoo"
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

This could quite possibly be the worst song ever written.

"Welfare Blues" (Robert Lewis Jones)
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
Recorded live at Down Under (NO) 09.08.2015

Etter ugivelsen av albumet "Ray of light" mottok plateselskapet en mail fra Steve Hackett.

Steve Hackett, famous guitar player (ex Genesis) sent us an email regarding Berdon Kirksaether's album "Ray of Light". Steve said "I enjoyed Berdon's playing and
found the album very atmospheric.

Tasteful, imaginative and quite different from bluesrocker Kirksaether!

"Night Caravan" by Berdon Kirksaether & Companeros. This song is taken from the upcoming album "They Came On The Western Wind".

Amazingly good Trower tribute!

"Mad House" (Robin Trower / Wally Dewar)
Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
"The Voodoo Sessions - Live at Down Under" 09.08.2015

Det var med etableringen av CIA i 1989 det hele startet.

Norwegian blues band CIA with a part from the song "The Hunt Is On".
Berdon Kirksaether - Vocals and guitar
Johny Aasgaard - Vocals and guitar
Stein Tumert - Bass
Per Eriksen - Drums
Espen Fjelle - Hammond Organ