Det var luft i luka og høy temperatur både på banen og på sidelinja da Vestfossen og Åskollen barka sammen til toppoppgjør i 4. div i kveld.
Før dagens oppgjør kom Åskollen fra sju seire og hadde 39-3 i målforskjell.
Vestfossen lå tre poeng bak etter et tap så langt i sesongen.
Etter kveldens batalje har nå begge lag 21 poeng, men Åskollen er foran på bedre målforskjell.
Fortsatt ligger DBK øverst med sine 22 poeng. De har ikke tap så langt, men har en uavgjort. Kanskje kan Modum blande seg inn i tetkampen, men da må de slå Åskollen førstkommende fredag.

Vestfossen viste i kveld hvordan det kan gjøres eller skal gjøres.
Med stor innsatsvilje og et par taktiske sjakktrekk tok de tak i matchen
Mer og mer frustrerte Åskollen-spillere fikk etter hvert så hatten passet.
Selv søppelkassa på utsiden av speakerbua fikk kjenne på frustrasjonen til Åskollens Noah Anthonsen, men det spørs om ikke tærne fikk mer vondt enn kassa da den fikk seg en solid trøkk da Noah ble tatt av banen.

Det var Åskollen som kom best i gang på en gressbane som nok har sett bedre dager,
men det gikk fint å spille ball. Også langs bakken.
Allerede etter sju minutter scora drammenslaget ved Berkay Duman og tilskuerne så vel for seg at laget skulle fortsette sin seiersrekke.
Men VIF-spillerne ville det annerledes og grep umiddelbart tak i matchen og i løpet av fem minutter spilte de seg fram til tre kjempesjanser.
Etter 23 minutter kom belønningen i form av utligning ved Fredrik Hennum.
Men hjemmelaget hadde ikke fått avsluttet feiringen før Berkay Duman dukket opp igjen og sendte gjestene i ledelsen med 2-1.
Men innbitte og innsatsvillige VIF-spillere kjørte på videre og produserte flere sjanser før Preben Røren utlignet etter 33 minutter. To minutter senere smalt det i stolperota hos Åskollens keeper Hans Erik Jakobsen, og med 2-2 ebba første omgang ut.

I andre omgang gikk hjemmelaget rett i strupen på Åskollen og allerede etter 49 minutter kom den første kjempesjansen og tre minutter senere sendte banens bestemann Prince Monga hjemmelaget i føringen med 3-2.
Mer og mer frustrerte drammensere ble etter hvert opptatt med kjeftbruk og dommer.
Frustrasjonen bredte seg blant Åskollens spillere til Vestfossens trener Hicci sin store glede.
I det 80ende minutt satte vel Vestfossens Benjamin Tur Eliassen spikeren i Åskoll-kista da han la på til 4-2 etter et nydelig angrep. Få minutter senere ville ikke broren Alexander være dårligere og fastsatte sluttresultatet til 5-2.

Dommeren Kristoffer Helgerud hadde mer enn nok å henge fingrene, men kom relativt greit fra oppgaven. Antall gule kort er jeg usikker på, men det ble noen... også til en Åskollen-spiller som kom løpende fra reservebenken og blanda seg inn i en episode.

Neste serierunde spilles allerede på fredag.